fbpx

IWAS World Games 2019: «Χρυσός» ο Ντούνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

51919711 10218286611018288 4680954550897606656 o

Το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο των IWAS World Games 2019, κατέκτησε ο Βασίλης Ντούνης.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, στον προκριματικό γύρο σημείωσε μόλις δύο νίκες σε πέντε αγώνες, όμως στη συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός. Στον γύρο των 32 νίκησε 15-8 τον Γάλλο Νομπλέ, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 15-11 επί του Γερμανού Σμιντ. Η πρόκριση στην τετράδα ήρθε μετά τη νίκη 15-10 επί του Ρώσου Ντρόνοφ, ενώ εξασφάλισε μετάλλιο με τη νίκη 15-11 επί του Ρώσου Σαμπούροφ. Στον τελικό, ο Ντούνης νίκησε 15-8 τον Βρετανό Γκιλίβερ κατακτώντας έτσι την κορυφή στη σπάθη όπου συμμετείχαν συνολικά 36 οπλομάχοι.

Όσον αφορά στην Κέλλυ Λουφάκη, που συμμετείχε με προσωπικά της έξοδα στη διοργάνωση, κατέλαβε την 13η θέση στην σπάθη, ενώ ήταν 23η στο ξίφος μονομαχίας.

«Ο Βασίλης Ντούνης έκανε τεράστιο άλμα για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά τα πολυάριθμα μετάλλια που έχει κατακτήσει με την dream team (σ.σ. Τριανταφύλλου και Πυλαρινός οι άλλοι δύο οπλομάχοι), ήρθε η ώρα του χρυσού και στο ατομικό μιας πολύ μεγάλης διοργάνωσης, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Χαρακτηριστικά στον σημερινό τελικό νίκησε τον ταχύτατο Βρετανό Γκιλίβερ, ο οποίος χθες ήταν χρυσός στο ξίφος μονομαχίας. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο. Δίνει τόσο στον αθλητή, όσο και σε όλους εμάς που βρισκόμαστε δίπλα του, κουράγιο στο δύσκολο δρόμο για πρόκριση στο Τόκιο. Ευχαριστούμε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τη στήριξη. Όπως επίσης τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Έλληνες του Μόντρεαλ για τη χορηγία αμαξιδίων», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Κάζαγλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εμφάνιση της Λουφάκη. «Η Κέλλυ μπήκε επίσης στην 16άδα της σπάθης και θεωρώ ότι έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση. Σε κάθε αγώνα δίνει τον καλύτερό της εαυτό και είμαι βέβαιος ότι θα είναι μέλος της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.