fbpx

Έκτη θέση το ομαδικό της σπάθης ανδρών και η Λουφάκη στη σπάθη γυναικών

Pylarinos

Με την έκτη θέση στο ομαδικό της σπάθης ανδρών (Γεράσιμος Πυλαρινός, Βασίλης Ντούνης, Ηλίας Αρκουδέας) και την 6η θέση της Κέλλυς Λουφάκη στη σπάθη γυναικών κατηγορίας Β, έπεσε η αυλαία για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο που πραγματοποιήθηκε στην Πίζα της Ιταλίας.

H ομάδα της σπάθης, χωρίς τον Πάνο Τριανταφύλλου στη σύνθεσή της και με τον Αρκουδέα να ταλαιπωρείται από πυρετό, στα προημιτελικά ηττήθηκε 45-37 από την πανίσχυρη Ουγγαρία. Στον αγώνα για τις θέσεις 5-8 νίκησε την Γερμανία με 45-40, όμως στον αγώνα για την 5η θέση ηττήθηκε 45-33 από την Πολωνία.
Η Λουφάκη από την πλευρά της, σημείωσε τρεις νίκες (σε επτά αγώνες) στη φάση των ομίλων, όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε 15-7 από την Πατρίζια Χαρέζα (Πολωνία).

Αξιόλογη ήταν η αγωνιστική παρουσία και των υπόλοιπων ελληνικών σπαθιών που συμμετείχαν στη διοργάνωση της Ιταλίας και συγκεκριμένα της Έφης Βλάμη, της Ελένης Πρελορέντζου και της Αδαμαντίας-Στυλιανής Ζαχαριάδη.

Η κατάταξη των ελληνικών σπαθιών την 2η και 3η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
Ομαδικό σπάθης
6. ΕΛΛΑΔΑ (Πυλαρινός, Ντούνης, Αρκουδέας)

Ξίφος μονομαχίας γυναικών Α
12. Αδαμαντία-Στυλιανή Ζαχαριάδη

Ξίφος μονομαχίας γυναικών Β
8. Κέλλυ Λουφάκη
9. Ελένη Πρελορέντζου

Ξίφος ασκήσεως γυναικών Α
9. Έφη Βλάμη

Σπάθη γυναικών Β
6. Κέλλυ Λουφάκη
8. Ελένη Πρελορέντζου

Σπάθη γυναικών Α
12. Έφη Βλάμη
13. Αδαμαντία-Στυλιανή Ζαχαριάδη

Ξίφος μονομαχίας ανδρών Α
10. Γεράσιμος Πυλαρινός
17. Βασίλης Ντούνης

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.