3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ


Για ακόμη μια φορά η Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας σε αμαξίδιο μας έκανε όλους περήφανους κατακτώντας 3 χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μπόγδος στην Κατηγορία Β του αγωνίσματος της Σπάθης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας τον παίκτη από το Χονκ- Κονκ Tam, ο Γεράσιμος Πυλαρινός στην Κατηγορία Α του αγωνίσματος της Σπάθης κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο αποκλείοντας τον 3ο Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Πολωνό Stanzuk και στο Ομαδικό η Εθνική μας ομάδα με τους Μάνο Μπόγδο, Γεράσιμο Πυλαρινό και Παναγιώτη Τριανταφύλλου πήρε το Χάλκινο μετάλλιο νικώντας την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας στο μικρό τελικό του αγωνίσματος. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Παναγιώτη Τριανταφύλλου, ο οποίος στα ομαδικά νίκησε τον Γάλλο Χρυσό Παραολυμπιονίκη Francois.

Κατά την άφιξη τους στο Ελ. Βενιζέλος ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης δήλωσε: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βαρσοβίας ήταν το πιο δύσκολο από τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας κατάφεραν να επικρατήσουν αθλητών (βλ. Tam από Hong Khong και Stanzuk από Πολωνία) από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και εξαιρετικές επιδόσεις σε μεγάλες διοργανώσεις"

 

 

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε την πρόσφατη εντυπωσιακή πορεία της Εθνικής ομάδας Ξιφασκίας σε αμαξίδιο  μετά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου:
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ τον Μάιο κατακτήσαμε ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο ένα χάλκινο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε τον Ιούλιο στην Πολωνία ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες -επιπλέον των συμμετοχών στις παραπάνω Αποστολές -πραγματοποίησε Camp προετοιμασίας τον περασμένο Ιούνιο με τη συμμετοχή και ξένων κορυφαίων αθλητών του αθλήματος τον Cyril More από την Γαλλία και τον Tariq A L Qallaf από το Κουβέιτ.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε μετά την επιτυχία της ομάδας: «Πρόκειται για ένα άθλημα στο οποίο πιστέψαμε καθώς ο Ομοσπονδιακός Δημήτρης Κάζαγλης αλλά και οι αθλητές με συνέπεια και πολύ δουλειά είχαν θέσει στόχους που βήμα το βήμα τα τελευταία 5 χρόνια πραγματοποιούν.
Η Ομοσπονδία έχει σκοπό να τιμήσει συνολικά την Ομάδα της Ξιφασκίας για τη φετινή πορεία της στο άμεσο μέλλον»

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ