fbpx

«Μαδέιρα 2020» : Πρωταθλητές Ευρώπης οι Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου, «ασημένιος» ο Μακροδημήτρης

DT MADEIRA

Η πλέον παραγωγική μέρα από πλευράς μεταλλίων ήταν η σημερινή για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο ήταν ο απολογισμός των ελληνικών χρωμάτων κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας, με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο S8, την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου να φτάνει στην κορυφή των 50μ. ύπτιο S4, για δεύτερη σερί διοργάνωση και τον Αριστείδη Μακροδημήτρη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S2, μία ημέρα μετά το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο.

Δεύτερο χρυσό για τον Μιχαλεντζάκη
Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, στέφθηκε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, μετά το χθεσινοβραδινό χρυσό στα 100μ. πεταλούδα, σήμερα κατέκτησε την κορυφή και στα 100μ. ελεύθερο S8, με επίδοση 58.52.

Ο Μιχαλεντζάκης, μεγάλη ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης για κατάκτηση μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πιέστηκε στο δεύτερο 50άρι από τον Ρώσο Αντρέι Νικολάεφ, ωστόσο για έξι δέκατα του δευτερολέπτου, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στο κολυμβητήριο της Μαδέιρα.

Back to back χρυσό για την Σταματοπούλου, «ασημένιος» ο Μακροδημήτρης
Όπως το 2018 στην Ιρλανδία, έτσι και σήμερα, στην Πορτογαλία, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έκλεψε την παράσταση στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4, κατακτώντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κάλυψε την απόσταση σε 54.35 και διπλασίασε τις ευρωπαϊκές της πρωτιές στο αγώνισμα, ο τελικός του οποίου ήταν από τους πλέον συναρπαστικούς του απογευματινού προγράμματος, αφού έξι αθλήτριες διεκδικούσαν μέχρι το τέλος τη νίκη.

Όσον αφορά στον Αριστείδη Μακροδημήτρη, αν και αρχικά τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 200μ. ελεύθερο S2, τελικά βρέθηκε με το ασημένιο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος, μετά την ακύρωση του Ρώσου Ντανιλένκο. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για τον Έλληνα τρις Παραολυμπιονίκη στη διοργάνωση της Μαδέιρα, μετά το χάλκινο που πήρε χθες στα 100μ. ύπτιο της ίδιας κατηγορίας. H επίδοση του Μακροδημήτρη στον τελικό ήταν 4:44.51.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Γεράσιμος Λιγνός κατετάγη 8ος στον τελικό των 100μ. ύπτιο S13, ενώ η Ευθυμία Γκουλή είχε την 10η επίδοση των προκριματικών στα 100μ. ελεύθερο S9.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.