Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μιχαλεντζάκης στα 100μ. ελεύθερο, χάλκινο μετάλλιο ο Κωστάκης στα 50μ. πρόσθιο

70896936 2662842500395454 6800685593404637184 n

Οι Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Γιάννης Κωστάκης, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο αντίστοιχα, άνοιξαν για την ελληνική κολύμβηση, τον λογαριασμό... μεταλλίων στο  Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Λονδίνο και το οποίο αποτελεί το τελευταίο μεγάλο τεστ ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κατέκτησε την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο S8. Ο μοναδικός Έλληνας μεταλλιούχους της κολύμβησης στην Βραζιλία και μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μετάλλιο του χρόνου στο Τόκιο, κάλυψε την απόσταση σε 57.69 (27.60 το γύρισμα στα 50μ.) και εκτός από την πρώτη θέση, κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου πριν από δύο μήνες με 58.28.

Όσον αφορά στον Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος  στέφθηκε «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο SB2 με επίδοση 1:03.83. Ο Κωστάκης, το πρωί είχε σημειώσει την 3η επίδοση των προκριματικών με 1:05.05.

Τέταρτος στα 100μ. πρόσθιο SB4 κατετάγη ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος έχασε στην τελευταία χεριά το μετάλλιο. Η επίδοσή του στον τελικό ήταν 1:46.95. Είχε προκριθεί στον τελικό με την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών (1:45.46).

Αν και γύρισε τρίτος στο πρώτο 50άρι, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης δεν κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια των 100μ. ύπτιο S12. Ο κάτοχος 10 παραολυμπιακών μεταλλίων, είχε εξαιρετική επίδοση στον τελικό και συγκεκριμένα 1:02.32 που τον έφερε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Ταϊγανίδης είχε περάσει στον τελικό με την 7η επίδοση των προκριματικών (1:05.13).

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ