fbpx

Γκολμπολ: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ήφαιστος στους άνδρες η Κλειώ επανέλαβε την περυσινή επιτυχία στις γυναίκες (pics)

Γκολμπολ: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ήφαιστος στους άνδρες η Κλειώ επανέλαβε την περυσινή επιτυχία στις γυναίκες (pics)

Υπό το βλέμμα της προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννας Καρυοφύλλη, ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή, 14/4) ίσως το πιο συναρπαστικό πανελλήνιο πρωτάθλημα Γκόλμπολ ανδρών, καθώς στο αντίστοιχο των γυναικών, η Κλειώ Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επανέλαβε την περυσινή της επιτυχία.

Goalball men 1
Στους άνδρες η πρωτιά, στην Α’ φάση, κρίθηκε στη διαφορά των τερμάτων, με την Κλειώ Θεσσαλονίκη να ισοβαθμεί με τον Ήφαιστο και τον Ιωνά, στους 9 βαθμούς, με τους περυσινούς πρωταθλητές να παίρνουν την πρωτιά, στη διαφορά τερμάτων. Στον ημιτελικό όμως ο Κεραυνός έκανε την ανατροπή και νίκησε την Κλειώ Θεσσαλονίκη με 13-8 και στέρησε στους παίκτες της να βρεθούν στον τελικό και να κάνουν το «back to back».

Goalball men2

Στον τελικό η έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Ήφαιστος, που επικράτησε στον άλλο ημιτελικό του Ιωνά, αντιμετώπισε τον Κεραυνό, όπου και επικράτησε, μετά από συναρπαστικό παιχνίδι, με 15-10 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Με τους περυσινούς πρωταθλητές να νικούν τον Ιωνά, στο «μικρό» τελικό και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.

Goalball women 1

Στις γυναίκες, η περυσινή πρωταθλήτρια Κλειώ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και επανέλαβε την επιτυχία της επικρατώντας στον τελικό της ομάδας του Κεραυνού με 7-0.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Παρασκευή 12 Απριλίου

Άνδρες

ΠΥΡΣΟΣ- ΗΦΑΙΣΤΟΣ 15-5

ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ 13-10

ΠΥΡΣΟΣ- ΙΩΝΑΣ 1-11

Γυναίκες

ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΥΡΣΟΣ 11-1

ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ 5-1

Σάββατο 13 Απριλίου

Άνδρες

ΙΩΝΑΣ -ΗΦΑΙΣΤΟΣ 7-6

ΠΥΡΣΟΣ ΚΛΕΙΩ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1-11

ΚΕΡΑΥΝΟΣ- ΗΦΑΙΣΤΟΣ 7-10

ΚΕΡΑΥΝΟΣ- ΙΩΝΑΣ 6-7

ΗΦΑΙΣΤΟΣ- ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11-9

ΠΥΡΣΟΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ 4-10

ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΙΩΝΑΣ 16-8

Goalball women2 1

Γυναίκες

ΠΥΡΣΟΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ 1-11

ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΠΥΡΣΟΣ 10-0

ΠΥΡΣΟΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ 1-11

ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ 9-2

Κυριακή 14 Απριλίου

Άνδρες

Ημιτελικός: ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 8-13

Ημιτελικός: ΗΦΑΙΣΤΟΣ-ΙΩΝΑΣ 9-5

«Μικρός» Τελικός: ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΝΑΣ 12-8

Τελικός: ΗΦΑΙΣΤΟΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 15-10

Γυναίκες

Ημιτελικός: ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΠΥΡΣΟΣ 10-0

Τελικός: ΚΛΕΙΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 7-0

Goalball aponomi proedros

Μικρά-μικρά από το πρωτάθλημα

-Στην τελική φάση του πρωταθλήματος Γκόλμπολ έδωσαν το «παρών» η περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Όλια Βασιλάκη, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρώην γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Θεόκλητος Ευθύμιος, η ειδική σύμβουλος ΑμεΑ Δήμου Θεσσαλονίκης Σοφία Σκαμπαρδώνη, ο πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Κίρκης

-Την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, εκτός της προέδρου Ιωάννας Καρυοφύλλη, εκπροσώπησε και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέφανος Φασιάς.

-Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, διεξήχθη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης «Ιωαννίδης, Καρυπίδης, Σιδηρόπουλος», στο Δήμο Παύλου Μελά, με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Goalball EDOMAK

-Στην επιτυχία του συνέβαλλαν εθελοντικά σπουδαστές του Mediterranean College, η Ομάδα Δράσεων Αλληλεγγύης Φοιτητών και Φοιτητριών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι εθελοντές διασώστες της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. και οι χορηγοί της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Βίκος και Υγεία.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.