fbpx

Γκόλμπολ: Ο δρόμος για το Παρίσι περνά από την Ποντγκόριτσα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (pics)

Γκόλμπολ: Ο δρόμος για το Παρίσι περνά από την Ποντγκόριτσα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (pics)

Στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου ταξιδεύουν οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, όπου θα λάβουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γκόλμπολ, στο Γκρουπ Α'  (6-17/12) όπου θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης, για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού 2024.

Goalballwomen21

Η εθνική γυναικών
Στην αποστολή της Εθνικής ομάδος των γυναικών, περιλαμβάνονται οι: Βασιλική Άγκο, Ευλαμπία Μαυροβουνιώτη, Ευαγγελία Γκριντζάλη, Παρασκευή Νάκα, Ελένη Χαλκιαδάκη, Ευγενία Σταμάτη. Μαζί με την ομάδα ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μένη Κεσσανοπούλου, η οποία μίλησε στη σελίδα της Ομοσπονδίας: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να προκριθούμε στο Παρίσι. Έχουν προκριθεί ομάδες από το παγκόσμιο και μένει μια θέση από την Ευρώπη (σ.σ. και την Αφρική, θα κριθεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα) την οποία θα διεκδικήσουν πολύ δυνατές ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Στον όμιλό μας πολύ δυνατή ομάδα έχει το Ισραήλ, το οποίο είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και δεν έχει προκριθεί στους Παραολυμπιακούς. Αλλά και η ομάδα μας έχει καλά αποτελέσματα στη διοργάνωση και μας υπολογίζουν».

Η Εθνική γυναικών αγωνίζεται με αντιπάλους: το Ισραήλ, τη διοργανώτρια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Γαλλία, Φινλανδία και Ουγγαρία.

Goalballmen31

Η εθνική ανδρών
Η Εθνική ομάδα των ανδρών θα αγωνιστεί στον Α' όμιλο μαζί με τις: Λιθουανία, Γερμανία, Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία.
Η αποστολή αποτελείται από τους: Γρηγόριο Τάτση, Ιωάννη Σκουρμπούτη, Αθανάσιο Χατζηπάντου, Αντριάνο Μπεζιάνι, Χαράλαμπο Koρδάκη, Σωκράτη Διγγόλη. Μαζί με την ανδρική ομάδα ταξιδεύει ο τεχνικός σύμβουλος Αντώνης Ανάστος, ο οποίος λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδος μίλησε στη σελίδα της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ και τόνισε: «Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η διοργάνωση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης στο Παρίσι 2024. Η ομάδα μας θα αγωνιστεί σκληρά για να φτάσει στο στόχο της. Η διαδικασία πρόκρισης σε Παραολυμπιακούς αγώνες στο γκολμπολ, διαρκεί 3 χρόνια και μόνο οι 20 καλύτερες ομάδες του κόσμου από τις 98 που υπάρχουν, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση. Είναι τιμή μας που είμαστε ανάμεσα τους».

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.