fbpx

Περισσότεροι από 65 αθλητές και αθλήτριες μετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης (11-12/12)

Περισσότεροι από 65 αθλητές και αθλήτριες μετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης (11-12/12)

Με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2021 έρχονται ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο οι αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ετήσιο πρωτάθλημα θα γίνει αύριο και μεθαύριο στην αίθουσα του αθλήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το οργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜεΑ) με την καθοριστική βοήθεια, όπως κάθε φορά, της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε διαιτησία και γραμματεία.

Είναι η διοργάνωση, που κάθε χρόνο περιμένουν ανυπόμονα οι αθλητές έχοντας, έτσι κι αλλιώς, ελάχιστες ευκαιρίες για δράση μέσα στην κάθε περίοδο. Είναι δε, πολύ σημαντικό, που όπως πέρσι στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, έτσι και φέτος, με την επανεμφάνιση το ΣΕΦ, κατέστη δυνατή η τέλεση των αγώνων σε εποχή πανδημίας. Το ζωηρό ενδιαφέρον φαίνεται κι από το μέγεθος των συμμετοχών.Πρόκειται να πάρουν μέρος 68 άνδρες και γυναίκες από 15 σωματεία όλης της χώρας, μάλιστα πριν προκύψουν ακυρώσεις οι συμμετοχές είχαν φτάσει τις 80. Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν θα υπάρχουν θεατές, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη αίθουσα και με τις διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ. Την Κυριακή οι τελικοί θα μεταδοθούν σε live streaming από το επίσημο κανάλι της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο YouTube.

Τα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού περιλαμβάνει και φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. Η έναρξη των αγώνων γίνεται αύριο Σάββατο στις 09:30 με το ομαδικό της κατηγορίας 11. Είναι η κατηγορία για τα άτομα με νοητική υστέρηση και να σημειωθεί εδώ ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκε φέτος μία νέα κλάση, η ΤΤΙΙ3, η οποία αφορά σε λειτουργικούς αθλητές στο φάσμα του αυτισμού.

Το ομαδικό έχει πέντε κατηγορίες και θα διεξαχθεί μόνο το Σάββατο. Την Κυριακή τα ματς αρχίζουν στις 10:00, περίπου μία ώρα μετά γίνεται ο πρώτος τελικός της ημέρας και άμεσα θ’ ακολουθήσουν οι υπόλοιποι στο απλό με τους τελευταίους να υπολογίζονται περίπου για τις 13:30.

Οι κατηγορίες που πρόκειται να διεξαχθούν:

Στο ατομικό:

Κλάση 11 ανδρών

Κλάση 11 γυναικών

Κλάση 10 ανδρών

Κλάση 6 ανδρών

Κλάσεις 2-3 ανδρών

Κλάση 4-5 ανδρών

Κλάση ΙΙ3 ανδρών

Κλάση 8 ανδρών

Κλάσεις 2-3 γυναικών

Στο ομαδικό:

Κλάσεις 1-5 ανδρών

Κλάση 6 ανδρών

Κλάση 11 ανδρών

Κλάσεις 8-10 ανδρών

Κλάση 11 γυναικών

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕΠΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.