fbpx

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Με wild card στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Μάριος Χατζηκυριάκος!

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Με wild card στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Μάριος Χατζηκυριάκος!

Η πρώτη συμμετοχή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς της Αθήνας το 2004, είναι γεγονός! Ο Μάριος Χατζηκυριάκος απέκτησε με wild card το δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες του Τόκιο και απέκτησε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Πριν από 25 ημέρες, ο Χατζηκυριάκος έφευγε από το Λάτσκο της Σλοβενίας με την πίκρα του αποκλεισμού στο Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά, όμως υπήρχε η μικρή κρυφή ελπίδα ότι θα μπορούσε να επιλεγεί για τις κάρτες ελευθέρας. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2019 αγωνίζεται στην κλάση 6 των ορθίων και η λεγόμενη Bipartite Commission Invitation της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχε τρεις προσκλήσεις στα χέρια της για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Χατζηκυριάκος έμαθε επίσημα χτες ότι πήρε τη μία από τις wild card και δικαιολογημένα... πέταξε από τη χαρά του.

Υπολογίστηκαν η σοβαρή αγωνιστική του πρόοδος με διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, η υψηλή θέση του στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 20 σήμερα), όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι από τις δυνατές χώρες στο άθλημα και σπάνια έχει την ευκαιρία για συμμετοχή στη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση. Σημειωτέον ότι στο Τόκιο η χώρα θα έχει διπλή εκπροσώπηση, αφού στο Παραολυμπιακό τουρνουά του αθλήματος, που θ' αρχίσει στις 25 Αυγούστου, θα εργαστεί η διακεκριμένη διεθνώς επιδιαιτήτρια Τίνα Κρόττα.

Μόλις στα 20 χρόνια του φτάνει σε αυτή την άκρως τιμητική στιγμή ο Χατζηκυριάκος και βλέπει τους κόπους των τελευταίων χρόνων να φέρνουν το πλέον επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρόκειται επίσης για μία εξέλιξη με ιστορική διάσταση. Γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που πήρε πρόκριση για το Παραολυμπιακό τουρνουά. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η χώρα είχε τρεις συμμετέχοντες ως διοργανώτρια και ούτε πριν ούτε μετά είχε άλλον αθλητή της σε αυτή τη θέση. Το 2004 είχαν αγωνιστεί ο Κώστας Σιάχος, ο Αντώνης Καλύβας και ο Πολυχρόνης Πολίτσης, με τον τελευταίο να είναι σήμερα ομοσπονδιακός προπονητής κι εδώ και χρόνια στο πλευρό του Χατζηκυριάκου.

“Μετά τη Σλοβενία είχα πει ότι το όνειρο της συμμετοχής σε Παραολυμπιακούς πρέπει να περιμένει, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία μού έδωσε μία από τις τρεις wildcard που είχε στα χέρια της για αθλητές που πλοιρούσαν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Εγώ, λοιπόν, επιλέχθηκα να είμαι ένας από αυτούς κι έτσι θα βρεθώ στο Τόκιο για να αναμετρηθώ με τους καλύτερους και να κάνω το καλύτερο δυνατό για εμένα, την χώρα μου και τους δικούς μου ανθρώπους”, έγραψε με ενθουσιασμό στα social media ο Χατζηκυριάκος και συνέχισε με λόγια συγκινητικά: “Ένα μικρό παιδί ΑμεΑ με μια σημαντική αναπηρία, ένα παιδί που οι γιατροί τού έλεγαν όταν ήταν σε μικρή ηλικία ότι δε θα μπορεί να αθληθεί και ίσως να μην καταφέρει ακόμα και να περπατήσει, θα βρεθεί να αγωνίζεται στη κορυφαία διοργάνωση που αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή”.

Ο νεαρός πρωταθλητής τόνισε ότι η ολυμπιακή πρόκριση έρχεται μετά από μεγάλη προσπάθεια, θέληση, πίστη και επιμονή, αλλά και χάρή σε ανθρώπους που τον στήριξαν σε όλη την πορεία του: “Υπήρχαν άνθρωποι γύρω μου που πίστεψαν σε εμένα, αγωνίστηκαν για εμένα και έκαναν θυσίες για εμένα, Γι’ αυτό θα πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου Πολυχρόνη Πολίτση, στην οικογένειά μου ,στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στον σύλλογό μου, τον Π.Α.Σ.Κ.Α., στους γυμναστές μου από την οικογένεια Χόρτσα, που με στήριξαν μέσα στα χρόνια, τον coach Χρήστο Λάμη που βοηθάει στην πραγματοποίηση των προπονήσεων και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια μου με τον οποιοδήποτε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρα σας ό,τι κι αν σας λένε οι άλλοι όλα είναι δυνατά. Τόκιο ερχόμαστε”.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.