fbpx

Αύριο (4/6) κρίνεται για τον Χατζηκυριάκο η πρόκριση στο ταμπλό του προΠαραολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Αύριο (4/6) κρίνεται για τον Χατζηκυριάκο η πρόκριση στο ταμπλό του προΠαραολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Κατά το ήμισυ πέτυχε τον αρχικό του στόχο ο Μάριος Χατζηκυριάκος στα γκρουπ του Παγκοσμίου προΠαραολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γίνεται στο Λάτσκο της Σλοβενίας.

Στην πρεμιέρα του 4ου γκρουπ στην κλάση 6 σημείωσε τη νίκη, που αύξησε τις πιθανότητές του για την πρόκριση στο τελικό στάδιο και τα νοκ άουτ, αλλά στη συνέχεια γνώρισε ήττα, η οποία του έβαλε εκ νέου εμπόδια σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα. Στην 1η αγωνιστική ενός γκρουπ, που αποδεικνύεται πολύ ισορροπημένος, ο πρωταθλητής μας επιβλήθηκε του Πολωνού Πιοτρ Μαντούρς με 3-0 σετ. Στη 2η αγωνιστική κάμφθηκε δύσκολα με 3-0 από τον επικεφαλής του γκρουπ Βρετανό Ρόμπερτ Μάρτιν Πέρι και πλέον θέλει απαραιτήτως νίκη και με σκορ στο αυριανό ματς απέναντι στον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς για να προκριθεί, έστω με τη 2η θέση, στο κυρίως ταμπλό και να συνεχίσει το όνειρο για την πρόκριση στο Τόκιο.

Ο προσεχής αντίπαλος έχει προχωρήσει αναπάντεχα με δύο νίκες και ο 20χρονος διεθνής μας χρειάζεται νίκη με 3-0 σετ ώστε να είναι σίγουρο ότι θα ευνοηθεί και στην πιθανή τριπλή ισοβαθμία με Πέρι και Εμίνοβιτς. Αν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ και ο Πέρι ηττηθεί στην 3η αγωνιστική τότε περνάει και ως 1ος από το γκρουπ.

Στην κλάση 6 των ανδρών έχουν σχηματιστεί τέσσερα γκρουπ. Ο Χατζηκυριάκος (νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας του) είναι στο 4ο γκρουπ, το μοναδικό με τέσσερις αθλητές. Άρχισε τους αγώνες του το πρωί, δεν έπαιξε ελεύθερα αλλά ήταν ουσιαστικός και αποφασιστικός. Για την 1η αγωνιστική στο 4ο γκρουπ επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στον Πολωνό Πιοτρ Μαντούρς (δεν είναι αξιολογημένος) και με σταθερή απόδοση επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 11-5).

Ο αντίπαλός του είχε κομπίνα λάστιχο στο backhand(«δοντάκι»). Ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. βασίστηκε στο 1ο σετ κυρίως στο backhandspin. Στο 2ο βρέθηκε αρχικά 1-4 πίσω αλλά γρήγορα βρήκε τις λύσεις και χρησιμοποιώντας και το forehandέκανε το 2-0. Στο 3ο σετ έκανε καλό ξεκίνημα και δημιούργησε διαφορά, την οποία εκμεταλλεύτηκε.

Το απόγευμα ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε αισθητά, καθώς τέθηκε αντιμέτωπος με τον Βρετανό Ρόμπερτ Μάρτιν Πέρι (νούμερο 19 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης). Τα τελευταία χρόνια ο Χατζηκυριάκος είχε παράδοση δυνατών αναμετρήσεων με τον επικεφαλής του γκρουπ. Στην αμέσως προηγούμενη συνάντησή τους, στο όπεν Α.Με.Α. της Πολωνίας το 2020, είχε νικήσει με 3-2 σετ, ενώ γενικά είχε απέναντί του 2 νίκες και 4 ήττες. Σήμερα όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε άγχος, δεν μπόρεσε ν’ αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και ηττήθηκε με 3-0 σετ. Αντίθετα ο Πέρι, που κατά κάποιο τρόπο έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, επειδή το πρωί είχε πέσει θύμα έκπληξης, έπιασε πολύ καλό ρυθμό.

Με οριακή διαφορά χάθηκε το 1ο σετ με τον Χατζηκυριάκο να υστερεί στα κρίσιμα σημεία και να έχει πρόβλημα στην υποδοχή. Στο 2ο σετ ο Βρετανός, που έχει ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού με αναπηρία σε χέρια και πόδια, ξέφυγε με 5-1. Ο Χατζηκυριάκος αντέδρασε και πλησίασε επικίνδυνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση. Στο 3ο σετ ο Πέρι προηγήθηκε ξανά με 5-3 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πολυχρόνης Πολίτσης πήρε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή η εικόνα δεν άλλαξε και χαρακτηριστικό του άγχους για τον νεαρό διεθνή μας είναι ότι έχασε τρία δικά του σερβίς (9-11, 8-11, 8-11).

Αύριο στις 12:40 ώρα Ελλάδας (και το τραπέζι 10) ο Χατζηκυριάκος δίνει το καθοριστικό ματς με αντίπαλο τον Χάρις Εμίνοβιτς και είναι έτοιμος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόκριση. Ο Βόσνιος (που δεν είναι αξιολογημένος) προκάλεσε αίσθηση στο πρώτο του ματς όταν νίκησε τον Πέρι με 3-2 σετ (11-7, 11-13, 7-11, 12-10, 12-10), ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε και τον Μαντούρς με το ίδιο σκορ και ανατροπή από 0-2 σετ (8-11, 11-13, 12-10, 11-8, 11-7)! Ο Χατζηκυριάκος επιδιώκει νίκη με 3-0 σετ ώστε σε πιθανή ισοβαθμία με Εμίνοβιτς και Πέρι στους 5 βαθμούς να μην εμφανίσει αρνητικό συντελεστή από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.