fbpx

Αποκλείστηκαν οι ελληνικές ρακέτες από το απλό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Mavris AMEA Evropaiko

Έκλεισε το μεσημέρι στο Λάσκο της Σλοβενίας, για την Ελλάδα, το πρώτο μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ήταν εκ προοιμίου σαφές ότι θα είχαν δύσκολη αποστολή όλοι οι αθλητές μας και τελικά έμειναν έξω από τα νοκ άουτ του απλού. Ο Χρήστος Στάμου σημείωσε νίκη γοήτρου στην κατηγορία του, ο Γιώργος Μουχθής κυνήγησε μέχρι ένα σημείο τη 2η προνομιούχο θέση και ο Μάριος Χατζηκυριάκος με τον Λευτέρη Μαύρη ολοκλήρωσαν με καλή εμφάνιση την προσπάθειά τους.

Στην κλάση 2 (των αθλητών σε αμαξίδιο) ο Στάμου πήρε την 3η θέση στο 5ο γκρουπ. Στο τελευταίο του παιχνίδι έκαμψε τον Γάλλο Βινσέντ Μπούρι με 3-2 σετ (12-14, 4-11, 11-6, 18-16, 11-5).

Στην κλάση 6 (των ορθίων) ο Μουχθής διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης από το 4ο γκρουπ, αλλά έπρεπε να νικήσει με ευρύ σκορ τον Κροάτη Βγιέκοσλαβ Γκρεγκόροβιτς για να ευνοηθεί από τριπλή ισοβαθμία. Άρχισε πολύ καλά, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 σετ (11-4, 5-11, 6-11, 7-11) κι έμεινε στην 4η θέση χωρίς νίκη.

Ο Μαύρης έμεινε επίσης τελευταίος στο 6ο γκρουπ της ίδιας κλάσης. Σήμερα έχασε από τον Ουκρανό Βίκτορ Καρπ με 3-0 σετ (2-11, 6-11, 4-11). Πήρε πάντως πολύτιμη εμπειρία στην πρώτη του συμμετοχή σε ατομικό αγώνισμα σε μεγάλη διοργάνωση.

Stamou AMEA Evropaiko

Ο Χατζηκυριάκος ολοκλήρωσε επίσης χωρίς νίκη τους αγώνες του στο 7ο γκρουπ, αλλά σήμερα ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός απέναντι στον Βρετανό επικεφαλής Πολ Καραμπαρντάκ κι έχασε με 3-1 στις λεπτομέρειες (7-11, 11-9, 10-12, 10-12). Οι αθλητές μας αγωνίζονται με τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, όπως επίσης των ειδικών συνεργατών της ομοσπονδίας Μιχάλη Κατσικαδέλη και Γκόραν Κόσιτς. Ο τελευταίος είναι διακεκριμένος Σέρβος προπονητής, ο οποίος έχει δουλέψει χρόνια και στην εθνική ομάδα αρτιμελών (κοούτσαρε τον Καρακάσεβιτς στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο) και στην εθνική ομάδα αθλητών με αναπηρίες της χώρας του με πολλές επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο Κόσιτς έχει δουλέψει με Έλληνες A.Με.Α. σε προπονητικές συγκεντρώσεις στο Βελιγράδι.

Τα γαλανόλευκα χρώματα συνεχίζουν τους αγώνες τους την Κυριακή με το ομαδικό. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ της κλάσης 6 κι έχει αντιπάλους τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία. Μεθαύριο στις 12:15 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρατανία (τραπέζι 6) και την ίδια μέρα στις 19:30 τη Ρωσία (τραπέζι 7).

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.