fbpx

Σαββατοκύριακο με πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο

Table Tennis

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από σωματεία όλης της Ελλάδας, πραγματοποιείται αύριο και την Κυριακή στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ). Η διοργάνωση, όπου αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών, αναμένεται ναι παρουσιάσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά. Κυρίως, διότι πρόκειται να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού έχουν δηλώσει 14 σωματεία και 63 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα.

«Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον κάτω από το οποίο αναγκάζεται να λειτουργεί, κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων που καλλιεργεί. Ένα επιτυχημένο παράδειγμα ανάπτυξης είναι το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης όπου για μία ακόμη χρονιά έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Βρεθήκαμε μπροστά στο ευχάριστο πρόβλημα να επεκτείνουμε τη διάρκεια του πρωταθλήματος σε δύο ημέρες προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα το αγωνιστικό πρόγραμμα. Καλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν με την παρουσία τους στο ΒΑΚ την προσπάθεια των νέων αθλητών και παράλληλα να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικούς αγώνες από τους πρωταθλητές των διαφόρων κατηγοριών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κώστας Σιάχος αναφερόμενος στη διοργάνωση του Σαββατοκύριακου.

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, τα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα, ενώ θα γίνουν και οι 11 κλάσεις. Την οργανωτική ευθύνη των αγώνων έχει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α), ενώ η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) θα καλύψει τη γραμματεία και τη διαιτησία.

Οι κλάσεις 1-5 είναι για τους αθλητές σε αμαξίδιο, εκείνες από το 6 έως το 10 είναι για τους ορθίους και η κατηγορία 11 για άτομα με νοητική υστέρηση. Toαγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει στις 9 το πρωί του Σαββάτου με τα ομαδικά στις κατηγορίες 11, 1-5 και 6-10. Θα τελειώσουν το μεσημέρι (υπολογίζεται γύρω στις 14.00) και θ’ ακολουθήσουν οι απονομές. Η συνέχεια θα δοθεί με τους ατομικούς αγώνες με το σύστημα διεξαγωγής να προβλέπει γκρουπ στην αρχή. Στη δεύτερη μέρα του event, την Κυριακή, οι αναμετρήσεις θ’ αρχίσουν στις 9 και υπολογίζεται να τελειώσουν περίπου στις 13.00 για ν’ ακολουθήσουν οι απονομές.

Η καθιερωμένη διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί και πέρσι στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Το γεγονός ότι αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών προσφέρει επιπλέον κίνητρο και πρωταθλητές, που δίνουν σταθερά το «παρών» στον θεσμό, καλούν φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να στηρίξουν με την παρουσία τους στο γυμναστήριο και την προσπάθεια των ατόμων με αναπηρίες και τη διοργάνωση. «Είναι καλή ευκαιρία φίλοι και συναθλητές να μας τιμήσετε ως θεατές με την παρουσία σας διότι εγγυόμαστε όμορφο θέαμα και ανταγωνιστικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 21/5/2016
08.15 Έλεγχος Δελτίων
08.30 Ενημέρωση Αρχηγών αποστολών
09.00- 14.30 Ομαδικά Αγωνίσματα κατ. ΤΤ11, ΤΤ1-ΤΤ5, ΤΤ6-ΤΤ10 (Απονομές Ομαδικών αθλημάτων)
14.30-18.00 Ατομικά/ Όμιλοι

Κυριακή 22/5/2016
09.00- 13.00 Ημιτελικοί & Τελικοί
13.30 Απονομές Ατομικά αγωνίσματα

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕπΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.