fbpx

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια: Στους «16» Πολυχρονίδης, Ντέντα και Σουλάνης στη Βραζιλία

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια: Στους «16» Πολυχρονίδης, Ντέντα και Σουλάνης στη Βραζιλία

Τέταρτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπότσια, που άρχισε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, της Βραζιλίας, με τρεις Έλληνες αθλητές να παίρνουν την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. 

Στην BC1 των ανδρών, ο Παναγιώτης Σουλάνης πέρασε στους «16» που τον φέρνει με αντίπαλο τον Ιάπωνα Τακούμι Νακαμούρα. Σήμερα νίκησε στην παράταση τον Τζον Λουνγκ, από το Χονγκ Κονγκ (κ.α 2-2). Ο Νίκος Μπουλούκος, στην ίδια κατηγορία τερμάτισε 3ος στον όμιλο του και δεν συνεχίζει στην επόμενη φάση. 
 
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, στην κατηγορία BC3 των ανδρών, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2, στο δεύτερο  αγώνα του, από τον Ντάνιελ Χάγκαλ  με τον Σουηδό, να παίρνει την πρωτιά στον όμιλο και να αφήνει τον Έλληνα πρωταθλητή στη 2η θέση. Επόμενο «εμπόδιο» στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου του, που είναι να διατηρήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι στους «16» ο Πολωνός Νταμιάν Ισκρισκι. 
 
 
Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών «δύο στα δύο», για την εορτάζουσα Άννα Ντέντα με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα, νίκησε και στο δεύτερο  της αγώνα κόντρα στη Σεν Νι Το, από την Ταϊλάνδη, στην παράταση (κ.α 4-4). Στη φάση των «16» αντιμετωπίζει τη Στεφανία Φεράντο, από την Αργεντινή και με νίκη περνάει στα προημιτελικά. 
 
Στην BC2 γυναικών η Διονυσία Τσακίρη όπως και ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών, τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους, και δεν συνεχίζουν στην επόμενη φάση. 
 
Στην BC4, η Χρυσή Μόρφη Μέτζου δεν τα κατάφερε στο δεύτερο αγώνα της, ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Αλεξάνδρα Σάμπο, με 5-1, έμεινε στην 3η θέση του Ομίλου της και δεν συνεχίζει στην επόμενη φάση. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.