fbpx

World Open Πορτογαλίας: «Χρυσή» η Ελλάδα στα ζευγάρια BC3

BOCCIA POVOA

Δύο 24ωρα μετά το χρυσό μετάλλιο του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στο ατομικό του World Open που φιλοξενήθηκε στην Ποβόα της Πορτογαλίας και το ελληνικό μπότσια κατάφερε να κατακτήσει ακόμη μία κορυφή. Στα ζευγάρια BC3, οι Πολυχρονίδης (S.A Κατερίνα Πατρώνη), Άννα Ντέντα (S.A Χριστίνα Ντέντα) και Κωνταντίνος Μασούρας (S.A Σωτήρης Χρονόπουλος) πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το οποίο ισοδυναμεί και με αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει «Τόκιο 2020».

Η ελληνική ομάδα, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Τζήμα, στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε 4-1 τον Καναδά, ενώ στον ημιτελικό είχε κάμψει την αντίσταση της Πολωνίας με σκορ 8-0. Στη φάση των ομίλων, η ελληνική τριάδα νίκησε 6-2 την Μ. Βρετανία, 8-1 το Βέλγιο, 6-1 την Σουηδία και 6-4 την Ισπανία. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο, που αγωνίζονται μαζί οι Πολυχρονίδης και Ντέντα στα ζευγάρια BC3. Την τριάδα στην ομάδα του Ρίο συμπλήρωνε ο Νίκος Πανανός, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Όσον αφορά στo ομαδικό BC1/C2, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Σουλάνη, Χρήστο Κυπριώτη, Αλέξανδρο Παπαδάκη και Δημήτριο Κυριακίδη, κατέλαβε την 6η θέση με τρεις νίκες σε πέντε αγώνες. Επικράτησε 11-3 του Ισραήλ, 8-1 του Βελγίου και 1-0 στο tie break της Ισπανίας (κ.α. 4-4). Δεν μπόρεσε να προκριθεί στα ημιτελικά μετά τις ήττες από Σλοβακία (8-1) και Ταϊλάνδη (12-1).

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.