fbpx

ΜΑΜΑΛΟΣ: "ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ"

Το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας (Αλέξιν, 22-26 Μαΐου) δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τον Παύλο Μάμαλο. Με συνέντευξή του ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, αποκάλυψε ότι θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με επίδοση ίδια με αυτή που πέτυχε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα (σ.σ. 240κ.), επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διοργάνωση της Ρωσίας ανοίγει τον κύκλο των δυνατών προπονητικών τεστ ενόψει των Αγώνων του Ρίο.

Η συνέντευξη του Παύλου Μάμαλου:

ΕΡ: Πως είναι η προετοιμασία σου ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

ΑΠ: Σε γενικές γραμμές πηγαίνει καλά. Ανησύχησα κάπως την περασμένη εβδομάδα με κάποιες ενοχλήσεις που ένοιωσα στην ωμοπλάτη, αλλά βάσει των τελευταίων προπονήσεων που έκανα, είδα ότι τις ξεπέρασα και πλέον είμαι έτοιμος για το ταξίδι στη Ρωσία και τη νέα αγωνιστική πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μου.

ΕΡ: Μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έχεις βάλει στόχο το χρυσό στη διοργάνωση της Ρωσίας;

ΑΠ: Ποτέ στην καριέρα μου δεν σκεφτόμουν το μετάλλιο πριν από αγώνα. Το ίδιο έκανα στο Πεκίνο, το ίδιο στο Λονδίνο, το ίδιο και σε μικρότερες διοργανώσεις. Επιδίωξή μου είναι να είμαι ήρεμος και σε κάθε αγώνα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Ταμείο κάνω στο τέλος του αγώνα. Άλλωστε χαίρομαι περισσότερο όταν μετά το τέλος ενός αγώνα, τα πράγματα έχουν πάει καλά και βρίσκομαι στο βάθρο των νικητών.

ΕΡ: Με πόσα κιλά θα ήσουν ευχαριστημένος στο Ευρωπαϊκό της Ρωσίας;

ΑΠ: Δεν θέλω να φορτώσω πολύ τις μηχανές, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τη λογική που θα ακολουθήσουν οι αντίπαλοί μου πάνω στον αγώνα. Με μια επίδοση γύρω στα 240 κιλά, όσα δηλαδή έκανα στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα ήμουν ιανοποιημένος. Τα περισσότερα κιλά, τα οποία τα έχω κάνει αρκετές φορές σο παρελθόν, θα τα αφήσω για αργότερα. Ίσως για το παγκόσμιο του 2014, ίσως για τους Αγώνες του Ρίο το 2016. Αυτή τη στιγμή, το ζητούμενο τόσο για εμένα όσο και για την υπόλοιπη ομάδα είναι να μην έχουν σοβαρούς τραυματισμούς. Τα υπόλοιπα αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».

ΕΡ: Ποιός νομίζεις ότι θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

ΑΠ: Ούτε αυτό είναι κάτι που με απασχολεί πριν από τους αγώνες. Περισσότερο με ενδιαφέρει να είμαι εγώ καλά. Τα υπόλοιπα τα εξετάζουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η στρατηγική για το πως θα αντιμετωπίσεις κάποιον αντίπαλο, γίνεται τη στιγμή του αγώνα. Θέλει βέβαια προσοχή. Στο Λονδίνο, είχαμε τον Αιγύπτιο που μας έκανε τη ζημιά, όμως και πάλι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Στη Ρωσία θέλουμε να δούμε εάν θα βγουν κάποιοι νέοι αντίπαλοι, τους οποίους θα πρέπει να μελετήσουμε ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

ΕΡ: Πιστεύεις ότι ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα σε βοηθήσει ψυχολογικά εν όψει Ρίο;

ΑΠ: Οι Αγώνες του Ρίο αργούν πολύ ακόμη. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν 3.5 χρόνια, οπότε η διοργάνωση της Ρωσίας θα είναι απλώς ένα ακόμη καλό προπονητικό τεστ. Αν τα επόμενα χρόνια είμαι στην κατάσταση που πρέπει, τότε θα αρχίσω να σκέφτομαι για τη διοργάνωση της Βραζιλίας. Η ψυχολογία μου έχει να κάνει πολύ με τα θέματα της υγείας μου. Το είδα την περασμένη εβδομάδα με τις ενοχλήσεις στον ώμο. Εάν έχανα το Ευρωπαϊκό θα στεναχωριόμουν απίστευτα. Τώρα που διαπίστωσαν ότι ήταν κάτι περαστικό, η ψυχολογία μου είναι και πάλι στα ύψη.

ΕΡ: Τι επίδραση είχε στην ελληνική άρση βαρών σε πάγκο, το μετάλλιο που κατέκτησες στους Αγώνες του Λονδίνου;

ΑΠ: Όταν πήρα το δεύτερο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, έγινα αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων απ` όλη σχεδόν την Ελλάδα. Από παιδιά μικρότερα ή και μεγαλύτερα που ήθελαν να βρεθούν στη θέση που ήμουν ήδη εγώ. Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Δήμου, ένας σπουδαίος αθλητής της υδατοσφαίρισης που είχε σοβαρό ατύχημα και τον οποίο προπονώ εγώ. Γεγονός υπήρχε ενδιαφέρον. Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα οι αποστάσεις είνα μακρινές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει δουλειά σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις ώστε το άθλημα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.