fbpx

12th Fazza Dubai 2022 World Cup ParaPowerlifting: Δύο μετάλλια ο Κουλούμογλου με ισάριθμα πανελλήνια ρεκόρ στα -59κ.

12th Fazza  Dubai 2022 World Cup ParaPowerlifting: Δύο μετάλλια ο Κουλούμογλου με ισάριθμα πανελλήνια ρεκόρ στα -59κ.

Στο βάθρο του 12th Fazza  World Cup ParaPowerlifting, που διεξάγεται στο Ντουμπάι, ανέβηκε δυο φορές ο Πασχάλης Κουλούμογλου ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με την 3η καλύτερη επίδοση στα 184κ. Ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών σε πάγκο κατέρριψε δύο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ, το παλαιό ήταν  180κ. με τις προσπάθειες του να είναι αντίστοιχα, στα 173κ.,181κ. και τέλος 184κ.. Από φέτος, με τα νέα δεδομένα κατακτά και ένα ακόμη μετάλλιο, καθώς ήταν 2ος στο σύνολο των προσπαθειών, με 538κ.

Με την 3η καλύτερη επίδοση (είναι αυτή που μετράει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες) είναι 5ος στη ranking list, της κατηγορίας του για το Παρίσι και η συμμετοχή του, σε αυτούς θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Ο Πασχάλης Κουλούμογλου συμμετέχει στη διοργάνωση με προσωπική χορηγία 
 
Αύριο ο Δήμου 
Αύριο (Σάββατο, 17/12, στις 15:45, ώρα Ελλάδος), στα +107κ. στην ίδια διοργάνωση αγωνίζεται και ο δεύτερος Έλληνας αθλητής, ο Κωνσταντίνος Δήμου, ο οποίος είναι «υιοθετημένος» αθλητής  από το «Υγεία» για το 2022, μέσα από το χορηγικό πρόγραμμα συνεργασίας της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ, «Υιοθεσία αθλητών με Αναπηρία». 
 
Το « Υγεία» ανέλαβε τα έξοδα αποστολής και του Ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιωαννίδη με την ελληνική ομάδα να κατεβαίνει πλήρης, και η πρόκριση στο Παρίσι να θεωρείται βέβαιη.  
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.