fbpx

Δεκαεπτά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο

Δεκαεπτά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε Πάγκο που έλαβε χώρα στην πόλη της Τιφλίδας. Ανάμεσα σε 154 συμμετέχοντες από 30 χώρες, οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν συνολικά 17 μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 7 ασημένια, 4 χάλκινα.
Αναλυτικότερα ο Πασχάλης Κουλούμογλου στην κατηγορία των -59kg πήρε την 1η θέση και 4 χρυσά μετάλλια με καλύτερη επίδοση 175kg και συνολικά 512kg. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε την 2η θέση και 4 ασημένια μετάλλια στα -54kg με καλύτερη επίδοση 157kg και συνολικά 302kg.
Ο Κώστας Δήμου με 650kg στο σύνολο και 221kg καλύτερη επίδοση στην κατηγορία των +107kg κατατάχθηκε 1ος και 3ος παίρνοντας 2 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα. Στην ίδια κατηγορία ο Αναστάσιος Μπάος με 579kg συνολικά και 195kg καλύτερη επίδοση πήρε την 2η θέση και 2 ασημένια μετάλλια και την 5η θέση στις καλύτερες επιδόσεις.
Η Χριστίνα Παβίτσου με 78kg καλύτερη επίδοση και 151kg συνολικά πήρε 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια. Στην κατηγορία των -80kg o Γκρέμης Μωυσιάδης κατετάγη 4ος με καλύτερη επίδοση 185Kg και ο Θανάσης Βαγενάς 7ος με 156kg, ενώ τέλος ο Γρηγόρης Μοσχοβίδης στην παρθενική του συμμετοχή κατέλαβε την 6η θέση με 207kg στο σύνολο και 106kg καλύτερη επίδοση στην κατηγορία των -49kg.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ελληνική παρουσία στη διοργάνωση. Τα περισσότερα παιδιά κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο κι αυτό δείχνει ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Συνολικά σε Ευρωπαϊκό και Όπεν συγκεντρώσαμε 17 μετάλλια. Το Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας είχε το βλέμμα και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το τοπίο των ελληνικών προκρίσεων άρχισε να φαίνεται, αφού με τα τωρινά δεδομένα και ένα μήνα πριν από το Παναφρικανικό, μέσα στις πρώτες οκτάδες των κατηγοριών τους είναι οι Μπακοχρήστος, Κουλούμογλου, Δήμου και Μωϋσιάδης. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των τελευταίων μηνών και πλέον με πιο καθαρό βλέμμα ρίχνουμε την προσοχή μας στο Παγκόσμιο από το οποίο ουσιαστικά θα κλειδώσουν και οι προκρίσεις. Η ομάδα λειτούργησε άψογα στη Τιφλίδα κι αυτό δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και νομίζω ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Ευχαριστούμε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αλλά και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που βρίσκονται δίπλα μας σε όλη τη διαδρομή. Η βοήθειά τους είναι σημαντική για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή προκρίσεων ενόψει του Παρισιού το 2024», δήλωσε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.