fbpx

Εγκρίθηκαν Οικονομικός, Διοικητικός Απολογισμός και Ισολογισμός του 2023, καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2025, στην 25η Τακτική Γενική Συνέλευση (pics)

Εγκρίθηκαν Οικονομικός, Διοικητικός Απολογισμός και Ισολογισμός του 2023, καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2025, στην 25η Τακτική Γενική Συνέλευση (pics)

Με τη συμμετοχή 41 σωματείων (περισσότερα κατά 60%, από την περυσινή) ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 25η Τακτική Απολογιστική και (Καταστατική) Γενική Συνέλευση, της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.
Κατά τη διάρκεια της ΓΣ εγκρίθηκαν από το σύνολο των Σωματείων ο Οικονομικός Απολογισμός 2023 (1 κατά και 1 λευκό), ο Ισολογισμός του ιδίου έτους (2 λευκά), η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και η απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

25thGSpanel

Επίσης, από το σύνολο των σωματείων εγκρίθηκαν ο Διοικητικός απολογισμός (2 κατά και 1 λευκό), ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός του 2025.

25thGSsinedroi4

Τέλος εγκρίθηκε και η τροποποίηση των άρθρων που αφορούν στην Εναρμόνιση Καταστατικού Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.2725/1999 και 5085/2024. Ειδικότερα στο άρθρο 4 (Ειδικότερα η Ομοσπονδία καλλιεργεί κλάδους άθλησης ΑμεΑ στις παρακάτω βασικές κατηγορίες αναπηρίας , όπου και ισχύει αντίστοιχη Διεθνής Ομοσπονδία: Νοητική Αναπηρία – VIRTUS, Αναπηρίες όρασης (τυφλοί και με μειωμένη όραση) – IBSA, Εγκεφαλική Παράλυση - WORLD ABILITYSPORT, Άλλες κινητικές διαταραχές όπως κάκωση νωτιαίου μυελού, ακρωτηριασμοί, μειωμένο εύρος κίνησης κ.α. - WORLD ABILITY SPORT) και στο άρθρο 3 (του v. 2725/1999 (Α` 121) , όπως εκάστοτε ισχύει, υπερισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που τυχόν περιέχεται στο παρόν καταστατικό).

25thGSsinedroi2

Πρόεδρος των εργασιών της συνέλευσης εξελέγη ο B` Αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Στέφανος Φασιάς και γενικός γραμματέας, ο Παναγιώτης Καδδάς.

25thGSsinedroi

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων έθεσαν τις προτάσεις τους, με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο των αθλημάτων που «καλλιεργεί» η Ομοσπονδία. Εξέφρασαν όμως και την αγωνία τους, για την επόμενη ημέρα τόσο της ύπαρξης τους όσο και του Παραολυμπιακού αθλητισμού, γενικότερα λόγω των οικονομικών δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν. Ψηφίστηκε, επίσης και η πρόταση της δημιουργίας μιας Επιτροπής, από εκπροσώπους σωματείων από όλη την ελληνική Περιφέρεια, η οποία θα συναντηθεί και θα θέσει το θέμα της κρατικής επιχορήγησης, στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού.

25thGSsinedroi3

Η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, με την ολοκλήρωση της 25ης Τακτικής Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των Σωματείων και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και σύμπλευση απ’ όλους τους φορείς του Παραολυμπιακού Κινήματος ώστε να βρεθεί ο τρόπος να λυθούν τα όποια προβλήματα, ενόψει και του μεγάλου αθλητικού «ραντεβού» του καλοκαιριού, στο Παρίσι και της εκπροσώπησης της χώρας μας με όσο περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.

25thGSafisa

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.