fbpx

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: Εγκρίθηκε η χρονική επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα»

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: Εγκρίθηκε η χρονική επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα»

Μετά από την πολύ πετυχημένη περυσινή χρονιά, με τις πολυποίκιλες δράσεις της Ομοσπονδίας σε σχολεία-και όχι μόνο- όλης της χώρας, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα», με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το πρόγραμμα επεκτείνεται και για την περίοδο 2023-2024.

Με παρουσιάσεις από τους προπονητές, τους πρωταθλητές, αλλά και κατόπιν ενεργειών των ανθρώπων της διοίκησης της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρουσιάστηκαν σχεδόν όλα τα Παραολυμπιακά Αθλήματα σε πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων, όλης της χώρας, το πρόγραμμα αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε να συνεχιστεί και φέτος.

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Α’ Βάθμιας, Β’ Βάθμιας, Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής, έδωσε τη σχετική έγκριση για τη χρονική επέκταση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές-μαθήτριες Δημοτικού, Ειδικού Δημοτικού, Γυμνασίου, Ειδικού Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Ειδικού Λυκείου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σκοπός του είναι να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς/κηδεμόνες για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και για τα οφέλη της άσκησης σε κοινωνικό, σωματικό, κινητικό και πνευματικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι-ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τον Φορέα υλοποίησης

του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.