fbpx

Παρά-Σκοποβολή: Παγκόσμιο Κύπελλο Ινδίας: Νίκος Βουδούρης: «Ελπίζουμε να μπούμε στην 8άδα στο Παρίσι» (pics)

Παρά-Σκοποβολή: Παγκόσμιο Κύπελλο Ινδίας: Νίκος Βουδούρης: «Ελπίζουμε να μπούμε στην 8άδα στο Παρίσι» (pics)

Με την κάρτα πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ένα χάλκινο μετάλλιο, στη …θήκη του επέστρεψε από την Ινδία, ο σκοπευτής Σωτήρης Γαλογαύρος μαζί με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Βουδούρη.

Galogav metallioIndia

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στο Νέο Δελχί της Ινδίας και προκρίθηκε στον τελικό των 50μ αεροβόλου τουφεκιού (R7) και με 391.7 βαθμούς κέρδισε την Παραολυμπιακή κάρτα για τη διοργάνωση του Παρισιού. Ο Γαλογαύρος είχε πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα προκριματικά με 1146 – 34x και έτσι πήρε την πρόκριση για το Παρίσι.

Galogav metallioIndia2

Ο Έλληνας σκοπευτής εκτός από την πρόκριση στο Παρίσι κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στo R1 και ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος ανάμεσα σε 6 σκοπευτές και σκοπεύτριες (όλοι από την Ασία) .με πολύ καλή εμφάνιση καθώς στον κανονικό αγώνα ήταν 1ος έως την τελευταία δεκάδα και αυτό συνετέλεσε στο να μπει ως 4ος στον τελικό.

Galogav metallioIndia4
Στον αγώνα του τελικού αναγκάστηκε να…κυνηγά τον σκοπευτή από το Καζακστάν, ο οποίος είχε ξεφύγει αρκετά και αυτό τον έφερε στην 4η θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε με τον Γάλλο Μισούντ, σε shoot off (10.0 v 9.0).

Galogav metallioIndia5

Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Βουδούρης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: «Είναι οι 2οι Παραολυμπιακοί του Σωτήρη (σ.σ Γαλόγαυρου) μετά το Τόκυο. Οι Αγώνες της σκοποβολής, δυστυχώς, θα διεξαχθούν 230 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, στο Chateauroux. Θα συμμετάσχουν όλοι μόνο σε 3 από τα 4 αγωνίσματα τους όπως ορίζει η Wsps. Ευελπιστεί η προηγούμενη 11η θέση στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο να γίνει είσοδος σε τελικό (8αδα) στο Παρίσι και γιατί όχι και μετάλλιο!!».

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.