fbpx

«ΤΟΚΙΟ 2020»-ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ-ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ-ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ-ΤΖΟΥΝΤΟ-ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ-ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «Άγγιξε» το μετάλλιο η Ποιμενίδου, έλαμψαν Ελ Λατίφ, Παπαγγελής και Χατζηκυριάκος, 3 ώρες και βάλε αγώνας για Διαμαντή, κοντά σε τελικό ο Γαλόγαυρος

«ΤΟΚΙΟ 2020»-ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ-ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ-ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ-ΤΖΟΥΝΤΟ-ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ-ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «Άγγιξε» το μετάλλιο η Ποιμενίδου, έλαμψαν Ελ Λατίφ, Παπαγγελής και Χατζηκυριάκος, 3 ώρες και βάλε αγώνας για Διαμαντή, κοντά σε τελικό ο Γαλόγαυρος

«Άγγιξε» το μετάλλιο η Ποιμενίδου, έλαμψαν Ελ Λατίφ, Παπαγγελής και Χατζηκυριάκος, 3 ώρες και βάλε αγώνας για Διαμαντή, κοντά σε τελικό ο Γαλόγαυρος. Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στα υπόλοιπα αθλήματα με ελληνική συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»...

Εντυπωσιακή πορεία στο Ολυμπιακό τόξο έκανε η Δωροθέα Ποιμενίδου, η οποία έφτασε δύο φορές στην... πηγή των μεταλλίων, όμως οι εμφανίσεις της απέναντι σε αντιπάλους με περισσότερη εμπειρία δεν τη βοήθησαν ώστε να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητριών. Κατέλαβε την 4η θέση, με μια εντυπωσιακή νίκη στα προημιτελικά απέναντι στην Ελιζαμπέτα Μίνο, η οποία κρίθηκε στο shoot off.

Την 6η θέση στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, στις μικτές κατηγορίες Τ1-2, κατέλαβε η Κατερίνα Ελ Λατίφ (Τ2). Η πρωταθλήτριά μας, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, όχι μόνο κατάφερε να ολοκληρώσει μια απαιτητική διαδρομή (σ.σ. κάτι που δεν συνέβη με τρεις αθλήτριες της κατηγορίας της), συνολικής απόστασης 26.4 χιλιομέτρων, αλλά και να βρεθεί στην πρώτη εξάδα της τελικής κατάταξης που συνιστά μέγιστη επιτυχία για τα ελληνικά πεντάλ.

Περίπου 48 δευτερόλεπτα μακριά από το μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση ποδηλασίας δρόμου, κατηγορίας C2, βρέθηκε ο Νίκος Παπαγγελής, o οποίος αγωνίστηκε και στην ποδηλασία πίστας, όπου πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ. ατομικό πουρσουίτ. Από τις στιγμές που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας, το μήνυμα του νεαρού αθλητή στη μητέρα του για τα γενέθλιά της και η υπόσχεση που της έδωσε ενόψει Παρισιού...

«Σήμερα έχει γενέθλια η γυναίκα της ζωής μου, η μητέρα μου που χωρίς αυτήν δεν θα ειχα καταφέρει τίποτα! Χρόνια πολλά μαμα! Σε αγαπαω πολυ!

Ήθελα πολυ να σε κάνω χαρουμενη και να σου κάνω δώρο ένα Παραολυμπιακο μεταλλιο! Σου υπόσχομαι σε σένα αλλά και σε ολους ότι στο Παρίσι θα είναι το πρώτο μου μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες!» (https://www.facebook.com/photo/?fbid=4515574545190976&set=pcb.4515574731857624)

«Ασπροπρόσωπη» έβγαλε την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ο Μάριος Χατζηκυριάκος, στην επιστροφή της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2004. Μάλιστα, ο 20χρονος πρωταθλητής ήταν και ο πρωταγωνιστής μιας απίστευτης ανατροπής απέναντι στον Χιλιανό Ντετόνι, χάρη στην οποία πήρε την πρόκριση στην 16άδα.

Η μοναδική εκπρόσωπός του ελληνικού τζούντο στους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Θεοδώρα Πασχαλίδου, έφτασε στο... κατώφλι της διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου, όμως η ήττα από τη «χρυσή» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Λένια Φαμπιόλα Ρουβαλκάμπα Αλβάρεζ (Μεξικό), της στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό των ρεπεσάζ.

Στην σκοποβολή, ο Σωτήρης Γαλόγαυρος, στην πρώτη του παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ήθελε μόνο 1.8 πόντους για να μπει στον τελικό του R1, ενώ στο R7 μόλις έξι νούμερα κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Πλην των επιδόσεων, αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχάσουν Γαλόγαυρος και Βουδούρης (ομοσπονδιακός προπονητής) είναι «η ζεστασιά, η ευγένεια, η καλοσύνη και η υπομονή των Γιαπωνέζων στο χωριό και στο σκοπευτήριο».

Στο τένις με αμαξίδιο, ο Στέφανος Διαμαντής, στη δεύτερη παρουσία του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, είχε την ευκαιρία να παίξει ένα ματς... 3 ωρών και 16 λεπτών, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι ελληνικές κατατάξεις:
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ολυμπιακό τόξο
4. Δωροθέα Ποιμενίδου (7η στον αγώνα κατάταξης)
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Πίστα
3.000μ. ατομικό πουρσουίτ C2
6. Νικόλαος Παπαγγελής
Δρόμος
Αγώνας Αντοχής T1-2
6. Κατερίνα Ελ Λατίφ
Ατομική Χρονομέτρηση C2
7. Νίκος Παπαγγελής
Ατομική Χρονομέτρηση T1-2
11. Κατερίνα Ελ Λατίφ
Αγώνας Αντοχής C1-3
17. Νίκος Παπαγγελής
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Κλάση 6 Ορθίων
9. Μάριος Χατζηκυριάκος
ΤΖΟΥΝΤΟ
-70κ. γυναικών
7. Θεοδώρα Πασχαλίδου
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
R1 - Men's 10m Air Rifle Standing SH1
11. Σωτήρης Γαλόγαυρος
R3-Mixed 10μ. Rifle Prone SH1
38. Σωτήρης Γαλόγαυρος
R7 – Men’s 50m Rifle 3 Positions SH1
15. Σωτήρης Γαλόγαυρος
R6 - Mixed 50m Rifle Prone SH1
41. Σωτήρης Γαλόγαυρος
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Μονό
33. Στέφανος Διαμαντής

(Αφιέρωμα του Γραφείου Τύπου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)
PHOTO CREDITS: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή/Νίκος Καρανικόλας