fbpx

ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ 2014

κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη κ. Γιώργος Φουντουλάκης

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, βουλευτών της ΝΔ (Γιώργος Κωνσταντόπουλος-εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής), του ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργος Πάντζας, Τάσος Κουράκης, Ελένη Αυλωνίτου), εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων, των αθλητικών ομοσπονδιών και πολλών ακόμη επισήμων, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών με αναπηρία που διακρίθηκαν μέσα στο 2014 σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, σε Παγκόσμια Κύπελλα και σε διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού ή σημείωσαν παγκόσμια ρεκόρ.

Την εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνκής Αθλητικής Ομοσπονδίας – Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), η οποία έγινε επ` ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου, αλλά και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Τζον Κίτμερ.

«Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα διαμαρτυρίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ανάπηροι πρέπει να βρουν τη θέση τους μέσα στην κοινωνία. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει και ρατσισμός και απαξίωση. Πρέπει να γίνει αγώνας απ` όλους μας για να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους νοοτροπίες. Εμείς, μέσα από το κομμάτι του αθλητισμού προσπαθούμε να κερδίσουμε ισοτιμία και ισονομία. Είμαστε αξιοπρεπείς, θέλουμε τον σεβασμό. Είμαστε και εμείς ένας απ` όλους εσάς», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος τίμησε την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη υποστήριξη στον ελληνικό αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρία.

Η κα Βαρδινογιάννη, συγκινημένη ειδικά τη στιγμή που παρέλαβε την ανθοδέσμη από την αθλήτρια της ξιφασκίας σε αμαξίδιο και ένα από τα πολλά αποθεραπευμένα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», Έφη Βλάμη, τόνισε στην ομιλία της τα εξής: «Το βραβείο αυτό προέρχεται από ηρωικούς αθλητές και προπονητές, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δοξάζουν την Ελλάδα και ανεβάζουν τη σημαία της πολύ ψηλά. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους εσάς, τους πρωταθλητές των πρωταθλητών».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος βράβευσε τους αθλητές της κολύμβησης που διακρίθηκαν μέσα στο 2014, στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σημερινή ημέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πάνω απ’ όλα υπογραμμίζει την αυτονόητη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας να διασφαλίζει σε όλους τους πολίτες της τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Το κίνημα των πολιτών με Αναπηρία είναι υπό αυτό το πρίσμα μια υπόθεση που αφορά τον καθένα, καθώς εντέλει θέτει επί τάπητος θεμελιώδη ζητήματα ισονομίας και δημοκρατίας. Και βεβαίως, ανάμεσα σ’ αυτά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών, διακριτή θέση κατέχει το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, να στηρίζει έμπρακτα γενικά τον αθλητισμό, και ειδικότερα εν προκειμένω τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία, που αποτελεί οργανικό, αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου αθλητικού κινήματος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας, ο οποίος βράβευσε τους αθλητές της άρσης βαρών σε πάγκο που διακρίθηκαν μέσα στη χρονιά, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «Ένα μεγάλο μπράβο για όλα αυτά που καταφέρατε να πετύχετε. Είστε άνθρωποι δυνατοί, ισότιμοι με εμάς. Θα αγωνιστούμε για την ισονομία και τα δικαιώματά σας, όσο βρισκόμαστε εν ζωή».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Δημήτρης Μπακοχρήστος

ΣΤΙΒΟΣ: Γιώργος Κωστάκης, Στυλιανή Σμαραγδή, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Δημήτρης Ζησίδης, Μαρία Σταματουλά, Κωνσταντίνος Καμάρας, Αγίμ-Δημήτρης Ντομγιόνι, Χρήστος Κουτούλιας, Στράτος Νικολαίδης, Ανθή Λιάγκου, Χρήστος Κάπελας

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Αντώνης Τσαπατάκης, Γιάννης Κωστάκης, Γιώργος Σφαλτός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Βασίλης Τσαγκάρης, Παναγιώτης Χριστάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Μαρία Καλπακίδου

ΓΚΟΛΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μαρία Τζάλλα, Κατερίνα Λορέντζου, Θεοδώρα Πασχαλίδου, Βασιλική Άγκο, Κωνσταντίνα Δρίβα, Κατερίνα Μαρκαντωνάκη

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Βαγγέλης Κακοσαίος, Θεοδώρα Μούτσιου, Αναστάτιος Μπούτης

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης,

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ: Συμεών Κορόξενος, Δέσποινα-Μαρία Βουδουρίδου, Γιώργος Μουχθής, Παναγιώτης Ιωάννου, Μάριος Χατζηκυριάκος.

Οι προπονητές και οι προπονήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Δημήτρης Ιωαννίδης, Χρήστος Τριφύλλης, Νίκος Βαΐου, Στέφανος Μάμαλης, Γιώργος Βαρβεράκης, Λάζαρος Στεφανίδης, Χρυσούλα Ορφανού, Δέσποινα Πάκου, Νίκος Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Βογιατζάκης, Ηλίας Αθανασιάδης, Σταύρος Στραγάλης, Δημήτρης Σκλαβούνος, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, Παναγιώτης Παϊπέτης, Ιωάννης Αλεξάκης, Θοδωρής Κυριακόπουλος, Χαρούλα Μαργαρίτου, Αρχοντία Καζάκη, Γιάννης Μαχίλης, Μελπομένη Κεσσανοπούλου, Χριστόφορος Σιζόπουλος, Δημήτρης Κάζαγλης, Θοδωρής Κοτταράς, Γιώργος Κόντος, Γιώργος Τζίμας, Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κώστας Φερφέλης, Λάζαρος Στεφανίδης, Πολυχρόνης Πολίτσης.

Ειδική τιμητική διάκριση δόθηκε στον τριαθλητή, Γιάννη Χατζήμπεη, τον προπονητή του και παλιό πρωταθλητή του τριάθλου, Βασίλη Κρομμύδα, αλλά και στον γιατρό της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και έναν από τους πρωτεργάτες του αναπηρικού αθλητικού κινήματος στη χώρα μας, Δημήτρη Πατατούκα.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.