13η Ολυμπιάδα Σκακιού


Η 13η Ολυμπιάδα Σκακιού Τυφλών και μερικώς βλεπόντων που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 17 έως τις 28 Οκτωβρίου 2008, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008 με την τελετή λήξης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σκακιστές και συνοδοί από τις 32 συμμετέχουσες χώρες, η Νομάρχης Ηρακλείου κα Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη και ο Δήμαρχος Γαζίου κ. Μαρκογιαννάκης συνδιοργανωτές της Ολυμπιάδας, ο κ. Γιώργος Βελεγράκης Περιφερειακός Διευθυντής ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης, ως εκπρόσωπος των ΕΛ.ΤΑ. που ήταν ένας από τους χορηγούς της διοργάνωσης, οι βουλευτές Ν.Δ. Ηρακλείου Κρήτης κ.κ. Κώστας Μπαντουβάς και Λευτέρης Αυγεράκης, τα Αθλητικά Σωματεία ΑμεΑ Κρήτης καθώς και ο Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης Γιώργος Καπελάκης.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Φουντουλάκης στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή της Ολυμπιάδας Σκακιού, τον Πρόεδρο της IBCA Ludwig Beutelhoff για την ανάθεση της διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και η Ομοσπονδία θα βρίσκονται κοντά στο σκάκι τυφλών. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή επιστροφή στις πατρίδες τους.

Η νικήτρια τριάδα της Ολυμπιάδας Σκακιού, στο ομαδικό ήταν  Ρωσία 1η, Ουκρανία 2η, Ισπανία 3η. Η Ελλάδα συμμετείχε με τρεις ομάδες αλλά δεν κατόρθωσε να μπει στην 20άδα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.sokoridallou.gr/olympiad08

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ