fbpx

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: «Η καταγγελία θεωρούμε ότι λαμβάνει χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων πριν από τις εκλογές»

logo

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), εκφράζει την έκπληξή του για όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν καταγγελίες προς τον αρμόδιο Υφυπουργό σχετικά με τη διαχείριση της ομοσπονδίας και προσωπικά κατά του προέδρου της κου Γιώργου Φουντουλάκη.

Καταγγελιών που όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου της ΓΓA απέστειλαν μόλις τρία (3) σωματεία, της δύναμης της Ομοσπονδίας μας και μόλις είκοσι (20) ημέρες πριν από τις εκλογές.

Αντίθετα αποστέλλονται από ορισμένους και μόνον Παραολυμπιονίκες που (τυχαία;) συμβαίνει να διεκδικούν την εκλογή τους , τόσο στο ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ όσο και σε άλλα θεσμικά όργανα του χώρου μας.

Η διόλου, κατά τη γνώμη μας, άσχετη (τουλάχιστον όσον αφορά στο χρόνο και τρόπο δημοσιοποίησής της) συγκεκριμένη καταγγελία για την Ομοσπονδία και τον πρόεδρο του ΔΣ (ο οποίος -σημειωτέον- δεν θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία των αρχαιρεσιών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ) θεωρούμε ότι λαμβάνει χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων πριν από τις αρχαιρεσίες καθώς η διερεύνησή της (κάτι που καθόλα επιθυμούμε και εμείς ως ΔΣ) είναι κάτι που ευνόητα θα πάρει χρόνο.

Από την πλευρά μας ως υπεύθυνο ΔΣ, είμαστε χαρούμενοι που ο αρμόδιος Υφυπουργός, ασκώντας τις σχετικές του αρμοδιότητες, διαβίβασε την υπόθεση στον κο Εισαγγελέα, καθώς η Δικαιοσύνη αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό καταλυτικό παράγοντα σε τέτοιες περιπτώσεις και της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι προκαλεί εντύπωση, πως τα τρία σωματεία που μας καταγγέλλουν, δεν έχουν κατηγορήσει και ουδέποτε στο παρελθόν αντιτεθεί στη διαχείριση της Ομοσπονδίας (εντός ή εκτός θεσμικών της οργάνων) ούτε φυσικά καταφερθεί προσωπικά κατά του προέδρου της. Αντίθετα έχουν υπερψηφίσει όλους τους οικονομικούς και διαχειριστικούς απολογισμούς, σε όλες τις γενικές συνελεύσεις. Χωρίς κανένα ερωτηματικό και χωρίς καμία απορία, χωρίς καμία επιφύλαξη.

Αλλά και άλλοι από τους καταγγέλοντες από σημαντικές θέσεις ευθύνης που κατείχαν ή κατέχουν σε άμεσα συναρτώμενα με την Ομοσπονδία θεσμικά όργανα και θέσεις, ουδέποτε κατήγγειλαν ή εμέφθησαν το ΔΣ της Ομοσπονδίας ή τον πρόεδρό της, πολλώ δε μάλλον εαυτούς.

Τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου μίας αθλητικής ομοσποδίας που τα τελευταία 12 χρόνια έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με τα παραολυμπιακά μετάλλια των άξιων αθλητών της και που επανειλημμένα έχει λάβει τα συγχαρητήρια των υπηρεσιών της ΓΓΑ για τη διαχείρισή της και θέλει και επιζητεί και εν τέλει απαιτεί την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και των οποίων άμεσα ζητήσαμε να λάβουμε γνώση από τον αρμόδιο Υφυπουργό κάτι που ευελπιστούμε ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατό διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε και από την πλευρά μας να διαφυλάξουμε την τιμή και αξιοπρέπεια και ακεραιότητα των μελών μας με κάθε νόμιμα προβλεπόμενα τρόπο.

Κλείνοντας απευθυνόμαστε στα σωματεία, τα μέλη τους, τους προπονητές, τους χιλιάδες αθλητές μας και τους γονείς τους, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, εκτός από δεκάδες μετάλλια, τον παγκόσμιο θαυμασμό και σεβασμό και καταξίωση στη συνείδηση του μέσου Έλληνα συμπολίτη μας, πέτυχε κάτι ακόμα σημαντικότερο, την ενότητα του χώρου. Αυτή που δυστυχώς φαίνεται να διακυβεύεται με απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Συνεχίζουμε με σεμνότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, με σκοπό να διατηρήσουμε τις αγωνιστικές κατακτήσεις μας, τη διάδοση του αθλητισμού των ΑμεΑ σε όλα τα άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας που αποτελεί, εκτός από τον αμιγή αγωνιστικό αθλητισμό και σημαντικό κοινωνικό έργο.

Συνεχίζουμε παράλληλα τα χορηγικά μας προγράμματα που είναι τόσο απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του χώρου,πάντα σε συνεργασία και με την αρωγή της Πολιτείας και πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας αθλητών ΑμεΑ καθώς αυτοί είναι και θα είναι οι πρωταγωνιστές μένοντας μακριά από μικρόψυχες και διχαστικές σκοπιμότητες και πρακτικές.

Το ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.