fbpx

Δυσαρέσκεια για τον «αποκλεισμό» των συλλόγων ΑμεΑ από Νόμο του Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με εγκαταστάσεις και επιχορηγήσεις

logo

Την δυσαρέσκειά της για τον «αποκλεισμό» των σωματείων ΑμεΑ που καλλιεργούν Παραολυμπιακά αθλήματα, από τον πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ και τη δυνατότητα επιχορήγησής τους από την τοπική αυτοδιοίκηση, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

«Στο άρθρο 66 του πρόσφατου νόμου (ημερομηνία ψήφισής του από την Βουλή των Ελλήνων 12/10/2020) του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τα αθλητικά-ερασιτεχνικά σωματεία και την εκ μέρους τους χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ, αλλά και τη δυνατότητα επιχορήγησής τους από αυτούς, (υπό την προϋπόθεση ότι τυγχάνουν αθλητικής αναγνώρισης) ΔΕΝ γίνεται ουδεμία μνεία για σωματεία-ΑμεΑ που καλλιεργούν Παραολυμπιακά αθλήματα, παρά μόνον για ερασιτεχνικά σωματεία που καλλιεργούν Ολυμπιακά αθλήματα.

Προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχης μορφής προβλήματα, παρακαλούμε για τη μέριμνά σας, ώστε η συγκεκριμένη η αναφορά να ξεκαθαρίσει και λειτουργήσει υπέρ και όχι σε βάρος του αθλητισμού των ΑμεΑ, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 1 του ν.2725/99 αποτελεί ιδιαίτερο τομέα άθλησης που τελεί υπό την προστασία του Κράτους.

Συγκεκριμένα προτείνουμε ότι «Ειδικά για τα σωματεία-ΑμεΑ η ρύθμιση της παρούσας αναφορικά με την εκ μέρους τους χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ θα ισχύσει δύο (2) χρόνια μετά τη δημοσίευση της παρούσας διάταξης στο ΦΕΚ ενώ για το ίδιο -ανωτέρω- χρονικό διάστημα τα σωματεία αυτά θα δικαιούνται επιχορήγησής τους από τους ΟΤΑ της περιφέρειας της έδρας τους, σύμφωνα με τα κατά τα λοιπά, στην παρούσα διάταξη, προβλεπόμενα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.