fbpx

Δήλωση του Γιώργου Φουντουλάκη για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες το 2020

2765194

Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργου Φουντουλάκη, για την απόφαση της αθλητικής ηγεσίας για εκλογές στις ομοσπονδίες μέσα στο 2020:

«Η απόφαση της αθλητικής ηγεσίας για διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις ομοσπονδίες μέσα στο 2020, βρίσκει σύμφωνο ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα.

Η μη τήρηση της τετραετούς θητείας στις ομοσπονδίες, θα υποχρέωνε τα διοικητικά σχήματα που θα προέκυπταν από τις διαδικασίες μέσα στο 2021, σε θητεία μειωμένη κατά ένα χρόνο γεγονός που θα δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ομοσπονδιών, κυρίως σε θέματα διοίκησης. Εκτός των άλλων, θα ήταν άδικο για τα διοικητικά σχήματα που θα προέκυπταν το 2021, να είχαν θητεία τριών ετών, έναντι πέντε της τωρινής.

Επιπροσθέτως, πιθανή ματαίωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων -κάτι που απεύχεται όλη η αθλητική κοινότητα- θα δημιουργούσε ακόμη σοβαρότερα προβλήματα, σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας.

Το Παραολυμπιακό Κίνημα στηρίζει την κυβερνητική απόφαση και τόσο η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) όσο και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, είναι σε θέση να μπει σε εκλογική διαδικασία, όποτε της ζητηθεί».