fbpx

Σκοποβολή, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδηλασία, ξιφασκία με αμαξίδιο και παραμπάντμιντον στην τηλεδιάσκεψη με την τεχνική επιτροπή

Skype 20200430 123326

Στις 30/4 η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ συναντήθηκε με αθλητές του σχεδιασμού από τα αθλήματα της σκοποβολής, της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, της ποδηλασίας, της Ξιφασκίας με αμαξίδιο και του Παρα μπαντμιντον.

Ο Σωτήρης Γαλόγαυρος αθλητής του σχεδιασμού της σκοποβολής απέχει όλο αυτό το διάστημα από τις αθλητικές δραστηριότητες καθώς δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και η διαμονή του στην Κόρινθο δεν του επιτρέπει τη μετάβαση στα Σκοπευτήρια του Βύρωνα και της Ελευσίνας που προπονείται. Να σημειώσουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής είναι από τις λίγες που έχουν ήδη προκηρύξει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τον Δεκέμβριο του 2020. Στη σκοποβολή η χώρα μας έχει κερδίσει ήδη μια θέση για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο στο αγώνισμα R3.

Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ο μεν Γιώργος Μουχθής έχει την τύχη να έχει τραπέζι table tennis στο σπίτι του, ο Μάριος Χατζηκυριάκος δουλεύει μόνο τη φυσική του κατάσταση καθημερινά. Και οι δύο είναι αθλητές νέοι σε ηλικία, ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη, με πολλές ελπίδες να διεκδικήσουν θέσεις για τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Ανυπομονούν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις για να ανακτήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση και την επαφή μεταξύ τους.

Για την ποδηλασία και τις αθλήτριες Αργυρώ Μηλάκη και Ελένη Καλατζή, πλήρωμα του tandem γυναικών, η προπόνηση στο δρόμο – με τα απαραίτητα έγγραφα- ήταν καθημερινή έξι ώρες την ημέρα.Μετέτρεψαν πάρκινγκ σε γυμναστήρια μεταφέροντας βάρη για να μη χάσουν χρόνο από την προετοιμασίας τους. Ο Νίκος Παπαγγελής και η Κατερίνα Ελ λατίφ επίσης δεν έχουν σταματήσει την προπόνησή τους.

Για την Ξιφασκία με αμαξίδιο, ο Πάνος Τριανταφύλλου, περιέγραψε με χαμόγελο ότι βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και ήταν έτοιμος για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο. Η καραντίνα άλλαξε εντελώς την καθημεριινότητα του καθώς έχει βρεθεί χωρίς εξοπλισμό και αντίπαλο για σχεδόν δυο μήνες, μετά από μια εξαιρετική αγωνιστικά χρονιά. Τώρα ετοιμάζει επανεκκίνηση και εύχεται υγεία και γρήγορη επιστροφή στην προετοιμασία.

Τέλος, η αθλήτρια του Παρα μπάντμιντον Δήμητρα Κοροκίδα είπε ότι δεν σταμάτησε να προσέχει τη φυσική της κατάσταση και μοιράστηκε τις σκέψεις της για το πώς θα γίνεται εφεξής η είσοδος στα γυμναστήρια.

Η Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ συνεχίζει την επικοινωνία με τους αθλητές Εθνικού σχεδιασμού με το άθλημα του Ποδοσφαίρου τυφλών 5Χ5 τη Δευτέρα 3 Μαΐου.