fbpx

Τηλεδιάσκεψη με αθλητές του στίβου πραγματοποίησε σήμερα η τεχνική επιτροπή της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

94672793 2577533892513321 7211215051640799232 n

Εν μέσω... καραντίνας, πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), η πρώτη τηλεσυνάντηση με αθλητές που ανήκουν στον Εθνικό Σχεδιασμού Στίβου από όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, μας επικοινώνησαν την καθημερινότητά τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν το υψηλό αθλητικό τους επίπεδο αλλά και το ηθικό τους, ένα μήνα τώρα που όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές, οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν αναβληθεί και υπάρχει η αγωνία της επόμενης αγωνιστικής ημέρας.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, όλοι δήλωσαν ενεργοί και παρόντες: στα σπίτια τους με αυτοσχέδια γυμναστήρια, σε πάρκα, τρέχοντας σε αναχώματα... υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους έστω και από απόσταση και σεβόμενοι φυσικά τα μέτρα που έχει θέσει η Πολιτεία. Και όλοι μοιράστηκαν τους ίδιους προβληματισμούς και σκέψεις. Να υπάρχει πρώτα υγεία και ασφάλεια για όλους και με αυτά ως γνώμονα, να αρχίσουν να προπονούνται κανονικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις και να γίνει η αγωνιστική επανεκκίνηση.

Αυτό που εισπράξαμε συλλογικά είναι ότι τίποτα δεν έχει σταματήσει. Για κανέναν. Με ωριμότητα και στοχοπροσήλωση, με χιούμορ και με δυναμισμό αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή καθημερινότητα, ανυπομονώντας να επιστρέψουν στα στάδια και να είναι έτοιμοι για τις επόμενες αγωνιστικές αναμετρήσεις τους!

Η λίστα με τους αθλητές και τις εγκαταστάσεις που προπονούνται είναι έτοιμη για να σταλεί, ούτως ώστε μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Πολιτεία, να μπορούν και οι ελίτ αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία να ξεκινήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση τις προπονήσεις τους.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τηλεσυναντήσεις με τους αθλητές του Εθνικού Σχεδιασμού και των άλλων Παραολυμπιακών αθλημάτων.