fbpx

Τη δημιουργία κλειστού αθλητικού κέντρου ΑμεΑ συζήτησαν Πατούλης, Αυγενάκης, Καρυοφύλλη και Επιτροπάκης

F5E4037D 81C5 4FC2 B0AA 037E12F4EA14

Την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση χώρου δημιουργίας κλειστού αθλητικού κέντρου προπόνησης ατόμων με αναπηρίες, αλλά και τη φιλοξενία Ελλήνων αθλητών με αναπηρία, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία της γενικής γραμματέως της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ιωάννας Καρυοφύλλη και του αντιπροέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Πάρι Επιτροπάκη.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συμφωνήθηκε να διερευνηθούν συγκεκριμένοι χώροι οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός κλειστού αθλητικού χώρου όπου θα προετοιμάζονται όλη τη διάρκεια του χρόνου αθλητές με αναπηρία. Στο χώρο αυτό θα μπορούν να διοργανώνονται μεγάλα γεγονότα και να φιλοξενούνται αθλητές από όλο τον κόσμο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη περιοχή για τη δημιουργία της υποδομής. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, θα χρηματοδοτήσουν τον χώρο αυτό στον οποίο θα μπορούν να προπονούνται άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο Γ. Πατούλης. 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. «Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε με την ομοσπονδία, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε το αυτονόητο. Μία υποδομή, ένα χώρο για αθλητές με περίσσευμα ψυχής. Για αθλητές που τιμούν τη χώρα μας, που φέρνουν διακρίσεις και μετάλλια. Αξίζουν να έχουν το δικό τους χώρο, που θα μπορούν να προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

 

ΠΗΓΗ: Περιφέρεια Αττικής

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.