fbpx

Έκλεψαν την παράσταση οι εκδηλώσεις-επιδείξεις της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην AlterWeekend 2019

60071301 1427125400762305 7835505994271555584 o

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Καραμανλή, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της ΕΣΑμεΑ, Γιάννη Βαρδακαστάνη αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην HELEXPO Μαρούσι, το πρώτο μισό του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Η διοργάνωση, η οποία αποτελεί το βασικό αγωνιστικό event του πρώτου πολυγεγονότος για Άτομα με Αναπηρία με τίτλο AlterWeekend 2019 (10-12/5), συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή.

Τους εκλεκτούς προσκεκλημένους (σ.σ. έκαναν όλες τις απονομές των νικητών της πρώτης ημέρας) στο χώρο που στεγάζονται τα περίπτερα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, υποδέχθηκε ο Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον του παραολυμπιακού αθλητισμού της χώρας μας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΕΠΕ σχετικά με τον πρόσφυγες και την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό μέσω του προγράμματος Agitos, project που έχει αποσπάσει επαίνους από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι «είμαι χαρούμενος γιατί κάθε χρόνο καλούμαι να βρίσκω περισσότερα χρήματα για να καλυφθούν τα πριμ των διακρίσεων. Κι όσο αυτό αυξάνεται, δείχνει τη δυναμική της δουλειάς που γίνεται από αυτά τα παιδιά και τόσο περήφανοι είμαστε. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ομοσπονδία και την παραολυμπιακή επιτροπή. Και θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά, Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή επιτροπή θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Τον ίδιο τρόπο εκλογής. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, σε μια προσπάθεια να γίνουμε μια κανονική χώρα. Με την καλή δουλειά, τη σωστή συνεργασία και προσήλωση και με τα πολλά μας προβλήματα, είμαστε όρθιοι προχωράμε και χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτά τα παιδιά».

59977753 1427125980762247 7267047178357440512 o

Η βουλευτής και τομεάρχης αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή είπε ότι «με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να βρίσκομαι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο. Συγχαρητήρια στην Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Ομοσπονδία για τις άοκνες προσπάθειές τους να ενθαρρύνουν ανθρώπους με αναπηρία, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Πρωτοβουλίες τέτοιες σαν τη σημερινή, υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι ο αθλητισμός είναι ένα εργαλείο κοινωνικής συνοχής, γιατί βοηθάει τους ανθρώπους να βγουν από το σπίτι, βρίσκοντας διέξοδο στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά πάνω απ` όλα στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές μας. Τους εύχομαι καλή επιτυχία».

«Οι αθλητές αυτοί αξίζουν χίλια μπράβο για τις επιτυχίες τους. Μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους. Παίρνουμε διακρίσεις παντού όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και την άλλη εβδομάδα στο παγκόσμιο αλλά κυρίως στον μεγάλο τους στόχο που είναι του χρόνου στο Τόκιο» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την απονομή μεταλλίου.

59964818 1427125374095641 6139003846610911232 o

Μιλώντας για τη δουλειά της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής με τους αθλητές, τη χαρακτήρισε καταπληκτική και σημείωσε πως έχει προχωρήσει πολύ η προσπάθεια τους με πάρα πολλές διακρίσεις και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. «Θέλω όμως να δώσω και πολλά μπράβο στον Γιάννη Βαρδακαστάνη και την ΕΣΑΜΕΑ γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα, από το όραμα, από την έμπνευση, από την προσπάθεια και τη δουλειά» σημείωσε και προσέθεσε:

«Πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τώρα το Κίνημα Αλλαγής είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης όπως αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση. Θέλει σταθερά και μόνιμα μέτρα, υποδομές και πολιτικές για να μπορεί να είναι ισότιμη η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στην απασχόληση και στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό και παντού. Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια».

60340147 1427125627428949 582182645174108160 o

Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εξήρε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος υπενθύμισε ότι «οι δύο θεσμοί θεμελιώθηκαν πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και είμαστε υπερήφανοι γι` αυτή τη σημαντική προσφορά, σε ένα πολύ σημαντικό χώρο».

Να θυμίσουμε ότι η παρουσία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην AlterWeekend 2019, δεν περιορίζεται μόνο στο περίπτερο που έχουν στη διάθεσή τους στο χώρο της έκθεσης. Εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, από την πρώτη ημέρα πραγματοποιούνται επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων από την ομοσπονδία όπως μπότσια, ποδόσφαιρο τυφλών κ.α.

Το AlterWeekend  2019 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.