fbpx

Ένας μήνας απομένει για το Chaniathlon και το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα παρατριάθλου στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων Χανίων

Ένας μήνας απομένει για το Chaniathlon και το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα παρατριάθλου στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων Χανίων

Ο αθλητισμός των Χανίων, έχει να υπερηφανεύεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας εξ αυτών είναι η διοργάνωση αγώνων τριάθλου, με σπουδαιότερο το Chaniathlon, το οποίο εφέτος θα φιλοξενηθεί στη γραφική πόλη των Χανίων για 4η χρονιά.

Η εφετινή διοργάνωση, η οποία θα γίνει στις 9 Ιουνίου στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη λάμψη, αφού παράλληλα με το παραδοσιακό event που φιλοξενείται στα Χανιά από το 2015, θα διεξαχθεί και το 1ο Πανελλήνο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου. Ο αγώνας των ΑμεΑ διοργανώνεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Άνεμος» Νέας Κυδωνίας Χανίων. Οι δηλώσεις συμμετοχών για τον αγώνα των ΑμεΑ βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συνολικά στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

«Το πάρκο των Αγίων Αποστόλων αλλά και γενικότερα τα Χανιά, αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνατότητές του πάνω σε ένα απαιτητικό αλλά εντυπωσιακό άθλημα, όπως είναι το τρίαθλο. Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Άνεμος, θα πραγματοποιήσει στις 9 Ιουνίου στα Χανιά, το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα παρατριάθλου, όπου αθλητές όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Είμαι βέβαιος ότι το θέαμα θα είναι συναρπαστικό. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο παρθενικό πρωτάθλημα παρατριάθλου στη χώρα μας», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης. 

Στις 9 Ιουνίου o Αγώνας τριάθλου (κολύμπι-ποδήλατο-τρέξιμο) θα περιλαμβάνει αποστάσεις Sprint και Olympic, κατηγορίες ανδρων γυναικών, ΑμΕΑ και σκυταλοδρομίες.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΠΣ «Άνεμος» είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Κρήτη που καλλιεργεί το άθλημα του τριάθλου ενώ κατατάσσεται στους κορυφαίους συλλόγους σε πληθώρα κατηγοριών στα Πανελλήνια πρωταθλήματα διάθλου και τριάθλου. Από το 2015 είναι ο μοναδικός διοργανωτής σύλλογος στην Κρήτη του συγκεκριμένου αγώνα ο οποίος αν και μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής έχει αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα λόγω του αγωνιστικού και οργανωτικού του επιπέδου.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.