fbpx

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο πολυγεγονός για Άτομα με Αναπηρία AlterWeekend 2019

thumbnail ALTER WEEKEND LOGO2 final

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) αλλά και ο ελληνικός Παραολυμπιακός Αθλητισμός στο σύνολό του, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πρώτο πολυγεγονός για Άτομα με Αναπηρία, με τίτλο AlterWeekend 2019 που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Μαΐου στην ΔΕΘ-HELEXPO στο Μαρούσι.

Η παρουσία της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην AlterWeekend 2019, δεν περιορίζεται μόνο στο περίπτερο που θα έχει στη διάθεσή της στο χώρο της έκθεσης. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο (11-12/5), ενώ θα γίνει και παρουσίαση Παραολυμπιακών αθλημάτων από την ομοσπονδία, όπως μπότσια, ποδόσφαιρο τυφλών κ.α.

«Η έκθεση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι από κοντά τα Παραολυμπιακά αθλήματα, τα οποία έχουν προσφέρει στην Ελλάδα αμέτρητες συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας όλα αυτά τα χρόνια. Οι προσπάθειες εξωτερίκευσης και περαιτέρω προβολής του έργου τόσο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής όσο και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, είναι αδιάκοπες και πολύπλευρες. Το ζητούμενο για τους δύο φορείς, είναι να δείξουν και να αποδείξουν ότι  η αναπηρία δεν είναι αποκλεισμός, αλλά τρόπος ζωής κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ειδικά μέσω του αθλητισμού, η κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρίες γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα. Εκθέσεις σαν αυτή που θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Μαρούσι, συμβάλουν ώστε όλοι να γνωρίσουν το νέο, διαφορετικό και πιο σύγχρονο πρόσωπο της αναπηρίας και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης.

Το AlterWeekend  2019 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).