fbpx

Παγκόσμιο ιστιοπλοίας: Την 20η θέση στα HANSA o Πατεράκης, 22ος ο Αχλάτης

sailing2

Την 20η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας για σκάφη τύπου HANSA που διεξήχθη στο Sheboygan (Γουϊσκόνσιν) των ΗΠΑ, κατέλαβε ο Νίκος Πατεράκης. Ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Ευστράτιος Αχλάτης κατέλαβε την 22η θέση θέση.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα για μας έλαβε τέλος. Η επιτροπή αγώνα αποφάσισε να μην γίνουν κούρσες λόγω υπερβολικού αέρα 40knots. Μετά από 9 κούρσες κατέλαβα τη 3η θέση στον αργυρό στόλο και την 20η στη γενική βαθμολογία σε σύνολο 36 σκαφών. Ήταν μια κακή οργανωτικά ρεγκάτα καθώς είχε πολλά προβλήματα τόσο κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών όσο και στο προγραμματισμό αυτών. Για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία να τρέξω με ένα πολύ δύσκολο σκάφος που είχα την ευκαιρία να κάνω προπόνηση ενάμιση μήνα περίπου μιας και είναι η πρώτη φορά που τρέχω σε αγώνα με τέτοιου τύπου σκάφος», έγραψε μεταξύ άλλων στο fb ο Νίκος Πατεράκης

Από την πλευρά του ο Ευστράτιος Αχλάτης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα έλαβε τέλος! Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα γιατί τελικά αλλά περιμένουμε και άλλα μας έρχονται. H θέση μου σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι 5 στον ασημένιο στόλο και 22 στη γενική βαθμολογία στους 36 συμμετέχοντες μετά από δυόμισι μέρες αγώνα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατα γενική ομολογία ήταν άθλιο! Χωρίς να ξέρεις πότε τρέχεις με ποιους τρέχεις και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης! Δεν μετανιώνω βέβαια για κάτι γιατί κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα σχολείο ώστε να γνωρίζουμε καινούργιες δυσκολίες και να προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε».

Για την ιστορία ν` αναφέρουμε ότι το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Γερμανός Γιανς Κρόκερ, ενώ δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Κρίστοφερν Σίμοντς. Στην τρίτη θέση του πόντιουμ βρέθηκε ο Γάλλος Ανζε Μαργκαρόν.