fbpx

Φουντουλάκης: «O νέος πρόεδρος της IPC αγαπάει την Ελλάδα και η ΕΠΕ απέκτησε έναν σπουδαίο σύμμαχο»

Fountoulakis Parson

Ο Βραζιλιάνος Αντριου Πάρσονς εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, αντικαθιστώντας τον Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της IPC από το 2001. Ο Πάρσονς στις εκλογές, που έγιναν παρουσία του προέδρου της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργου Φουντουλάκη, και της γενικής γραμματέως της Επιτροπής, Ιωάννας Καρυοφύλλη, συγκέντρωσε την πλειοψηφία (84 ψήφοι από 162 μέλη), επικρατώντας τριών άλλων υποψηφίων.

Τη δεύτερη θέση στην εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 18ης Γενικής Συνέλευσης της IPC στο Άμπου Ντάμπι, πήρε η επικεφαλής της Κινεζικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χάιντι Ζανγκ (47), ενώ ακολούθησαν οι Τζον Πέτερσον (19) και Πάτρικ Τζάρβις (12). Σε... θρίλερ εξελίχθηκε η ψηφοφορία για τη θέση του αντιπροέδρου, με τον Νεοζηλανδό Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, Ντουέιν Κέιλ, ν` αναλαμβάνει τα ηνία με 81 ψήφους, δύο περισσότερες από τον Πέτερσον.

«Με το νέο πρόεδρο της IPC, μας συνδέουν δεσμοί φιλίας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως είναι ο πνευματικός πατέρας της μικρής μου κόρης, της Φαίδρας. Έχει μεγάλα όνειρα για το Παγκόσμιο Παραολυμπιακό Κίνημα και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν. Ο Πάρσονς αλλά και η οικογένειά του αγαπούν πολύ την Ελλάδα και θεωρώ ότι με την εκλογή του, το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα απέκτησε έναν σπουδαίο σύμμαχο», δήλωσε από το Άμπου Ντάμπι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης.