fbpx

Τοξοβολία: Την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε η Δωροθέα Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό τόξο

Τοξοβολία: Την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε η Δωροθέα Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό τόξο

Πανηγυρική πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Ολυμπιακό τόξο, πήρε η Δωροθέα Ποιμενίδου.

Στο Ευρωπαϊκό προΠαραολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη στο Νόβε Μέστο, η Ελληνίδα τοξοβόλος, η οποία σημειωτέον είχε λάβει μέρος και στο Ρίο 2016, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και εξασφάλισε «εισιτήριο» για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού των ΑμεΑ που θα φιλοξενηθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα σε λιγότερο από 50 ημέρες.

Η Ποιμενίδου, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Αλέξανδρου Νασούλα, στα προημιτελικά νίκησε 7-1 (21-18, 24-24, 29-21, 27-24) την Ρωσίδα Τατιάνα Ζάλσαμπον, ενώ στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Μερβέ Νουρ Έρογλου από την Τουρκία με 6-5 (24-25, 28-28, 26-21, 22-28, 26-25, 10-9).

Στον τελικό και έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (σ.σ. πέρασαν οι τέσσερις πρώτες), η Ποιμενίδου ηττήθηκε 6-2 (26-26, 28-28, 25-19, 27-22) από την Ρωσίδα Μαργκαρίτα Σιντορένκο. Μια ήττα που δεν της στοίχισε στο ελάχιστο, αφού ο βασικός στόχος, που ήταν η πρόκριση για το Τόκιο, επιτεύχθηκε!

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Πίστευα ότι θα πάρω την κάρτα και μετά από μία εξαιρετική αναμέτρηση με την Τουρκάλα που κρίθηκε στο shoot off 10-9 έγινε πραγματικότητα και πήρα την πρόκριση! Συνεχίζω δυναμικά για το world ranking event στην ίδια διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Αλέξανδρο Νασούλα, με εμψυχώνει και πιστεύει στις δυνατότητές μου...μαζί τα καταφέραμε! Η οικογένειά μου είναι δίπλα μου, με στηρίζει και είναι υπερήφανη που θα συμμετάσχω για 2η συνεχόμενη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, η Ποιμενίδου αμέσως μετά την επίτευξη του βασικού στόχου: την πρόκριση για το Τόκιο.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.