Αύριο αγωνίζεται ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του ακοντισμού, Μανώλης Στεφανουδάκης

stefanoudakis

Η ώρα του Μανώλη Στεφανουδάκη έφτασε. Ο Παραολυμπιονίκης από τις Μοίρες Ηρακλείου, ο οποίος σημειωτέον ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης του 7ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «Ντόχα 2015», αγωνίζεται αύριο στον τελικό του ακοντισμού κατηγορίας F54, με στόχο την κατάκτηση της κορυφής, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές του δεδομένου ότι είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Ο αγώνας του Στεφανουδάκη είναι στις 17:25, ενώ σχεδόν 2.5 ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:40 σειρά θα πάρει ο Κωνσταντίνος Καμάρας, που θα συμμετάσχει στον τελικό του μήκους ανδρών κατηγορίας Τ38.

Τα στοιχεία των αυριανών τελικών με ελληνική συμμετοχή:

Ακόντιο ανδρών F54 (ώρα 17:25)
Μανώλης Στεφανουδάκης (7 συμμετοχές): Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος με 29 μέτρα 27 εκατοστά από τον περασμένο Ιούνιο και ως εκ τούτου είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, στη διοργάνωση της Λυών πριν από δύο χρόνια ήταν τρίτος με επίδοση 27.70μ., ενώ στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν δεύτερος με 26.88μ. Έγινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο διεθνές μίτινγκ του Γκροσέτο στις αρχές της άνοιξης, για να το καταρρίψει λίγες ημέρες αργότερα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αθήνας.

Μήκος ανδρών T38 (ώρα 19:40)
Κωνσταντίνος Καμάρας (6 συμμετοχές): Στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 5 μέτρα 42 εκατοστά και για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης. Στην τελευταία... πρόβα πριν από το παγκόσμιο και συγκεκριμένα στο μίτινγκ του ΟΑΚΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Καμάρας είχε τρία άλματα πάνω από το 5.30, με καλύτερο εξ αυτών το 5.58μ. στην πέμπτη προσπάθεια. To πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος είναι 5.95μ. και το κατέχει ο Αριστοτέλης Μαρίνος από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008 στο Πεκίνο.

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ