fbpx

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τους πρωταγωνιστές του «Λονδίνο 2017»

 DIM0266

Mε τους πρωταγωνιστές του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρίες «Λονδίνο 2017», συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και της υπεύθυνης του Τομέα Αθλητισμού, Άννας Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τους συνεχάρη για την κατάκτηση των οκτώ μεταλλίων αλλά και για την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ επί βρετανικού εδάφους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργο Φουντουλάκη, όσο και με τους ίδιους τους αθλητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του αναπηρικού αθλητισμού.

Ο κ. Φουντουλάκης ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τη γενικότερη συμπεριφορά του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία, αναφέρθηκε στα χαμένα πριμ ελέω αθλητικού νόμου και στον τρόπο αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος, αλλά και στην οικονομική ενίσχυση των αναπηρικών σωματείων, τα οποία πλέον λαμβάνουν μια ελάχιστη βοήθεια από το κράτος, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν ιδίους πόρους από συνδρομές ή κάτι άλλο. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να συνεργαστεί τόσο με την ΕΠΕ όσο και με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, για να μπορέσει να συνεισφέρει στην εύρεση λύσεων σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο του Παραολυμπιακού Κινήματος, αλλά και του αναπηρικού κινήματος στο σύνολό του. Επισήμανε δε, ότι ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική πρωτοβουλία, θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο στο κομμάτι της χορηγικής βοήθειας προς τους αθλητές, όσο και στις διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η πορεία τους στον χώρο του αθλητισμού.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι Μιχάλης Σεϊτης (χρυσός στα 400μ., ασημένιος στα 200μ.), Μανώλης Στεφανουδάκης (χρυσός στο ακόντιο), Χρήστος Κουτούλιας (ασημένιος στο τριπλούν), Ζωή Μαντούδη (χάλκινο στη σφαίρα), Δημήτρης Ζησίδης (χάλκινος στη σφαίρα), Γιάννης Σεβδικαλής (παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος), Σπύρος Βασδέκης, Λένα Ανουσάκη (ομοσπονδιακοί προπονητές), αλλά και οι προπονητές των αθλητών που πρωταγωνίστησαν στο Λονδίνο. Απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια της σφαίρας, Μαρία Σταματουλά, αλλά και η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Γεωργία Γεωργακοπούλου.

ΠΗΓΗ: AMNA.GR