fbpx

Αποστολή εξετελέσθη για τα ελληνικά όπλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου

Αποστολή εξετελέσθη για τα ελληνικά όπλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου

Αποστολή εξετελέσθη για την ελληνική ομάδα της σκοποβολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου. Από τους τέσσερις εκπροσώπους της χώρας μας στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, οι τρεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν προκρίσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Νοέμβριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν. Μάλιστα, η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου, συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση ενός ασημένιου μεταλλίου, την παρουσία σε συνολικά δύο τελικούς αλλά και την κατάρριψη δύο Πανελλήνιων ρεκόρ, με πρωταγωνιστή όλων των παραπάνω, τον Σωτήρη Γαλογαύρο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, ήταν 2ος στο αεροβόλο τουφέκι ορθίων SH1 - R1, με πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό, ενώ κατετάγη 8ος στα 50μ. πυροβόλο τριών στάσεων ανδρών SH1-R7, με νέο εθνικό ρεκόρ στον προκριματικό. Συνολικά και ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Γαλογαύρος, πήρε πρόκριση σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα την R6 και την R7 (σ.σ. τις υπόλοιπες τις είχε «καπαρώσει» από το Ευρωπαϊκό της Νορβηγίας). Προκρίσεις για το κορυφαίο σκοπευτικό ραντεβού του 2022, στις κατηγορίες R4 και R5, πήραν επίσης οι Παναγιώτης Γιαννούκαρης και Αναστάσιος Μπούτης.
Αντίθετα, εκτός ορίων για το Παγκόσμιοα και παρά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην παρθενική του παρουσία σε διεθνή αγώνα, έμεινε ο Ανάργυρος Γαβαλάς στο Παρατράπ (PT3).
«Η παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Εάν και ο Ανάργυρος είχε πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τότε το ποσοστό επιτυχίας θα ήταν 100%. Έδειξε ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Ήταν η πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα του εξωτερικού και έδειξε πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία. Ο Γαλογαύρος, εκτός του μεταλλίου, είχε παρουσία συνολικά σε δύο τελικούς, γεγονός που δείχνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως και οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση, ο Γιαννούκαρης και ο Μπούτης. Οι προκρίσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δείχνουν ότι η ελληνική σκοποβολή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια διοργάνωση και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε στο διάστημα που απομένει και ελπίζω πως η παρουσία μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον προσεχή Νοέμβριο θα μας φέρει νέες διακρίσεις και προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024», είπε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Βουδούρης.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.