Παγκόσμιο Κύπελλο Παρισιού: Πέμπτος στη σπάθη ο Τριανταφύλλου, έβδομος ο Πυλαρινός

Fencing

Η συγκομιδή βαθμών ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 καλά κρατεί για την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο. Στο παγκόσμιο κύπελλο που φιλοξενείται στο Παρίσι, ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε την 5η θέση στην σπάθη, ενώ ο Γεράσιμος Πυλαρινός ήταν 7ος και ο Βασίλης Ντούνης 9ος. Μάλιστα ο τελευταίος, έχασε στις λεπτομέρειες την εισοδό του στην οκτάδα, μετά την ήττα με 15-14 από τον Ούγγρο πρωταθλητή Ευρώπης, Όσβατ. Όσον αφορά στα κορίτσια, η Κέλλυ Λουφάκη κατέλαβε την 14η θέση στο ξίφος μονομαχίας, ενώ εκτός 16άδας -αφού βέβαια πέρασε τον πρώτο γύρο- έμεινα η Έφη Βλάμη.

«Οι δύο πρώτες ημέρες ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Η παουσία μας δεν συνοδεύτηκε από κάποιο μετάλλιο, αλλά η συγκομιδή βαθμών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν πολύ καλή. Τόσο ο Τριανταφύλλου όσο και ο Πυλαρινός, με την εμφάνισή τους αυτή, παρέμειναν στην πρώτη οκτάδα της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία λίγο έλειψε να μπει και ο Ντούνης, ο οποίος αν και νίκησε τον Κινέζο Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, στη συνέχεια έχασε 15-14 από τον Ούγγρο πρωταθλητή Ευρώπης», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κάζαγλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Στη μάχη του ξίφους μονομαχίας ανδρών θα μπουν οι Πυλαρινός και Τριανταφύλλου, ενώ η Βλάμη διεκδικεί πρόκριση στο ξίφος ασκήσεως που είναι αύριο. Για τους άνδρες, αυτό δεν είναι το καλό τους όπλο, όμως ελπίζουμε σε καλές εμφανίσεις και μια καλή κατάταξη».

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ