5ος Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Εξαιρετική εμφάνιση που συνδυάστηκε από την πέμπτη θέση στη σπάθη κατηγορίας Β του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου στην Κατάνια της Ιταλίας. Ο Έλληνας οπλομάχος, ο οποίος στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο του Έγκερ κατετάγη 3ος, μετά από πέντε νίκες στο β` προκριματικό γκρουπ, προκρίθηκε στη φάση των «16» όπου εκεί έκαμψε με σχετική ευκολία και την αντίσταση του Ισπανού Κάρλος Σολέρ (15-6). Στα προημιτελικά, παρά την υπερπροσπάθεια ηττήθηκε 15-13 από τον Ρώσο Μαράτ Γιουσούποφ με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου. Στο ίδιο όπλο, όπου συμμετείχαν συνολικά 20 αθλητές, ο Εμμανουήλ Μπόγδος κατετάγη 13ος (στη φάση των 16 ηττήθηκε 15-6 από τον Ιταλόα Αλέσιο Σάρι). Στη σπάθη κατηγορίας Α, την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Αλεξάκης ο οποίος κατετάγη 9ος (στους «16» ηττήθηκε 15-6 από τον αθλητή του Χονγκ Κονγκ, Βινγκ Κιν Τσάν), ενώ ο Γεράσιμος Πυλαρινός ήταν 12ος (στον αγώνα για είσοδο στα προημιτελικά ηττήθηκε 15-4 από τον Κινέζο Γιαν Γκουάν Τιάν).

Να θυμίσουμε ότι με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κατάνια στη Σικελία, αποτελεί την τελευταία αγωνιστική εκδήλωση για τους οπλομάχους μας μέσα στο 2011, οι οποίοι στοχεύουν στην κατάκτηση τεσσάρων «εισιτηρίων» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.  Η παγκόσμια κατάταξη και κατά συνέπεια οι θέσεις για τη σπουδαία διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας, «κλειδώνουν» την 1η Μαρτίου 2012.

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ