fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στις «16» σταμάτησε και η Καλτσή στην Πίζα (pics)

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στις «16» σταμάτησε και η Καλτσή στην Πίζα (pics)

Η ελληνική αποστολή ολοκλήρωσε σήμερα (Σάββατο 18/3) την παρουσία της, στο Wheelchair Fencing World Cup, που φιλοξενείται στην Πίζα της Ιταλίας, με τη Γεωργία Καλτσή να κάνει την καλύτερη εμφάνιση και να περνάει στην 16άδα, στην Σπάθη Β’ κατηγορίας, μετά και τον Πάνο Τριανταφύλλου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 5 νίκες πέρασε ως 2η (4η στο σύνολο) από τον πολύ δύσκολο 1ο όμιλο, όπου αγωνίστηκε με αντιπάλους την Κινέζα Λάντζου Αο, την Κορεάτισσα Γετζίν Γιο, την Κιζάτο Άμπε, από την Ιαπωνία, την Πολωνή Γιάντβιγκα Πάτσεκ, την Τρίνιτι Λόουτιαν από τον Καναδά και τη Βελγίδα Ροζίτα Φαν Ντόρπε. Από τη φάση των «32» πέρασε by, για να βρει στο δρόμο της στη φάση των «16», την πολύ καλή Κινέζα Λάντζου Αο, που είχε αντίπαλο και στον όμιλο και ηττήθηκε με 15-9 και δεν μπόρεσε να μπει στην 8άδα. Η Κινέζα ηττήθηκε στη συνέχεια από την Ιταλίδα Ροσσάνα Πασκίνο με 15-10 και δεν μπόρεσε να φθάσει στα ημιτελικά.

Η Κέλλυ Λουφάκη, στο ίδιο όπλο, με 5 ήττες στο 2ο όμιλο δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, με αντιπάλους την Ιταλίδα Τζούλια Άννα Μαρκόφσκα, τη Γαλλίδα Σεσίλ Ντεμό, την Ουκρανή Νάντια Ντολόι, την Πολωνή Πατρίτσια Χάρεζα, την Κινέζα Ζενγκ Κιν και την Τινγκ Τονγκ από το Χονγκ Κόνγκ.

Pisa game3

Ο Βασίλης Ντούνης στο Ξίφος Μονομαχίας Α’ κατηγορίας αγωνίστηκε στον 5ο όμιλο, με 3 νίκες και ισάριθμες ήττες, πέρασε ως 4ος (23ος στο σύνολο) σ’ έναν όμιλο με αντιπάλους τον Ουκρανό Μαξίμ Μαχούλα, τον Κινέζο Γιάν Τσένγκ, τον Γάλλο Νταμιέν Τοκατλιάν, τον Πολωνό Μικάλ Σιατκόφσκι, τον Αργεντίνο Κάρλος Φρέιτας και τον Ιταλό Έλιο Ιότζι.
Στη συνέχεια στην επόμενη φάση έπεσε πάνω στον Βρετανό Τζόσουα Γουέντελ, ηττήθηκε με 15/8 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Men Pisa

Δημήτρης Κάζαγλης: «Μαζεύουμε πόντο-πόντο την πρόκριση των αθλητών μας»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης μίλησε για το επίπεδο των αγώνων και τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών: «Πολύ δύσκολοι οι αγώνες και ήμασταν πολύ άτυχοι εμείς. Σε τρία νοκ άουτ χάσαμε από Κινέζους, πολύ καλύτερους και προετοιμασμένος για αυτούς τους αγώνες. Επανεμφανίστηκαν μετά από μεγάλο διάστημα και «έπεσαν» επάνω μας. Και η Καλτσή σήμερα (Σάββατο) έχασε από την Κινέζα Αο, το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε»

Pisa game

Ο Ομοσπονδιακός μίλησε για τον επόμενο στόχο, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσοι βοήθησαν να πάρουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες: «Επόμενος στόχος το παγκόσμιο κύπελλο στη Γαλλία. Μαζεύουμε πόντο-πόντο την πρόκριση των αθλητών μας. Θέλει υπομονή και στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Ψυχολογική και συνεχή προετοιμασία. Και στήριξη προκειμένου να συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες του αγωνιστικού προγράμματος. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν προκειμένου να ταξιδέψουμε και να συμμετέχουμε σε αυτό το δύσκολο παγκόσμιο κύπελλο. Τους Έλληνες ομογενείς της Ιταλίας, τον όμιλο «Υγεία», την Ομοσπονδία, την οικογένεια Μασσιάλα. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε πάντα για το καλύτερο». 

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο (Κυριακή, 19/3) από την ιταλική πόλη. 

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.