fbpx

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στους «16» ο Τριανταφύλλου στην Πίζα (pics)

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Στους «16» ο Τριανταφύλλου στην Πίζα (pics)

Στην Πίζα της Ιταλίας βρίσκονται οι Έλληνες ξιφομάχοι με αμαξίδιο, όπου συμμετέχουν στο Wheelchair Fencing World Cup, που διεξάγεται στη διάσημη, για τον κεκλιμένο πύργο της ιταλική πόλη, από 16 έως 19 Μαρτίου.

Σήμερα 2η ημέρα της διοργάνωσης αγωνίστηκαν οι Βασίλης Ντούνης και Πάνος Τριανταφύλλου στη Σπάθη A’ και B’ κατηγορίας, αντίστοιχα. Ο Βασίλης Ντούνης αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων, στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τον Αμερικανό Νίκολας Μπαντό, τον Ιάπωνα Ναόκι Γιάζου, τον Ταϊλανδό Κιαντιτάο, τον Ιταλό Αντριάνο Πορτσέλι και τον Γάλλο Αντριέν Τουρκαβκά και με 4 νίκες πέρασε στη φάση των «32». Εκεί με αντίπαλο τον Κινέζο Γιανγκ Τσενγκ δεν τα κατάφερε ηττήθηκε με 15-4 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Lufaki1

Στη Σπάθη Β’ κατηγορίας ο Πάνος Τριανταφύλλου αγωνίστηκε κατευθείαν στη φάση των «32» επικράτησε άνετα του Αμερικανού Νόα Χάνσεν με 15-2 και συνέχισε στη φάση των «16», αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής αποκλείστηκε, όπως και ο Ντούνης, από έναν Κινέζο, τον Λι Φαν Ζου, καθώς ηττήθηκε 15-10 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Kalsi1

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αγωνίστηκαν η Κέλλυ Λουφάκη (2ος όμιλος) και η Γεωργία Καλτσή (1ος όμιλος), στο όχι καλύτερό τους όπλο, το Ξίφος Μονομαχίας Β’ κατηγορίας, αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν. Και οι δύο αγωνίζονται αύριο (Σάββατο 18/3) στη Σπάθη Β’ κατηγορίας. Αύριο αγωνίζεται και ο Βασίλης Ντούνης στο Ξίφος Μονομαχίας Α’ κατηγορίας (5ος όμιλος).

 

Οι φωτογραφίες είναι από το προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο της Ουάσιγκτον 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.