fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο: «Αυλαία» για την ελληνική αποστολή στην Ουάσιγκτον (pics)

Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο: «Αυλαία» για την ελληνική αποστολή στην Ουάσιγκτον (pics)

Με τη συμμετοχή των γυναικών στο ξίφος Μονομαχίας Β’ κατηγορίας, έπεσε η «αυλαία» για την ελληνική αποστολή, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Τρίτη (17/1) με τα ομαδικά. 

Fencing Washigton

Η Γεωργία Καλτσή με τρεις νίκες στο Α’ γκρουπ κατάφερε και πέρασε στις «16» καλύτερες του αγωνίσματος. Μετά την ήττα από την Άρνι Σακουράι, από την Ιαπωνία με 15-3 έμεινε στη 14η θέση του αγωνίσματος, αλλά με την είσοδό της στις 16 της διοργάνωσης, κατάφερε να πάρει πολύτιμους βαθμούς, ενόψει τα πρόκρισής της, στο Παρίσι.
 Η Κέλλυ Λουφάκη με μία νίκη στο Β’ γκρουπ, δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση και έμεινε στην 21η θέση, του αγωνίσματος. 
 
Lufaki2
 
Όσον αφορά στα μετάλλια, ένα χάλκινο του Παναγιώτη Τριανταφύλλου, στη Σπάθη Β’ κατηγορίας ανδρών είναι η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής, που επιστρέφει από τις ΗΠΑ, στις 18 Ιανουαρίου. 
 
greeks2jpg
 
Οι ομογενείς «έκλεψαν» την παράσταση όλες αυτές τις ημέρες των αγώνων, καθώς είχαν δημιουργήσει εξέδρα υπέρ των Ελλήνων ξιφομάχων. Κοντά στην αποστολή βρέθηκε από την αρχή της διοργάνωσης και η Ελληνική Πρεσβεία, στις ΗΠΑ με την πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου να παρακολουθεί τους αγώνες. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.