fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο: Πολύ καλές εμφανίσεις με άδικες διαιτησίες στην Ουγγαρία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο: Πολύ καλές εμφανίσεις με άδικες διαιτησίες στην Ουγγαρία

Στο Έγκερ της Ουγγαρίας φιλοξενήθηκε από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο. 

Η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά «έπεσε» πάνω στον Ιταλό διαιτητή Αλεσάντρο Λίσπι, οι αποφάσεις του οποίου στέρησαν τη 16άδα τόσο στον Γεράσιμο Πυλαρινό, όσο και στο ομαδικό της Σπάθης, που ηττήθηκε 45-43, από λάθος απόφαση του Ιταλού, από τους μετέπειτα «αργυρούς» Γερμανούς. 
 
Όπως είχε επισημάνει και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης ήταν ο πρώτος αγώνας, μετά από καιρό απραξίας και οι εμφανίσεις των Ελλήνων ξιφομάχων ήταν πολύ καλές, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες. 
 
Η Γεωργία Καλτσή κατάφερε και μπήκε στην 8άδα της Σπάθης, καθώς πέρασε αήττητη από τον προκριματικό γύρο επικρατώντας και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ουκρανής Ντόλοχ. Στη συνέχεια όμως «έπεσε» πάνω στο Νο1 την Ιταλίδα Πασκίνο, όπου ηττήθηκε με 15-13. 
Η Κέλλυ Λουφάκη, στο ξίφος μονομαχίας με 4 νίκες και μια ήττα, δεν κατάφερε να μπει στη 16άδα. 
 
Ο Γεράσιμος Πυλαρινός, στερήθηκε τη 16άδα από τα λάθη του Ιταλού διαιτητή, ενώ ο Βασίλης Ντούνης πέρασε στους καλύτερους 16 της Σπάθης, (κατετάγη 13ος). Πέρασε αήττητος στα προκριματικά στο pool κάνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες  και στην επόμενη φάση απέκλεισε τον Γάλλο Ελ Ασίν με σκορ 15-7. Στη συνέχεια όμως ήταν άτυχος, καθώς είχε να αντιμετωπίσει τον Ουκρανό χρυσό παραολυμπιονίκη Ντέμτσουκ, όπου τελικά ηττήθηκε με 15-11. 
 
Τόσο η Πέννυ Σκάρου όσο και ο Δημήτρης Ατζολιδάκης ήταν η πρώτη τους συμμετοχή και πήραν πολύτιμες αγωνιστικές και όχι μόνο εμπειρίες. 
 
Το επόμενο μεγάλο ραντεβού του αθλήματος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία (29 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου) και την ελληνική αποστολή θα αποτελούν οι: Κέλλυ Λουφάκη, Γεωργία Καλτσή (γυναίκες), Γεράσιμος Πυλαρινός, Πάνος Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης (άνδρες). 
 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.