fbpx

Ασημένιο μετάλλιο για το ομαδικό της σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ουγγαρίας

Ασημένιο μετάλλιο για το ομαδικό της σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ουγγαρίας

Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο στο Παγκόσμιο κύπελλο που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Έγκερ της Ουγγαρίας. Ένα 24ωρο μετά το ασημένιο μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου, τα ελληνικά σπαθιά πανηγύρισαν μία ακόμη δεύτερη θέση, αυτή τη φορά στο ομαδικό της σπάθης.

Οι Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος, Βασίλης Ντούνης και Πάνος Τριανταφύλλου, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, σημειώνοντας δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη, η ελληνική ομάδα νίκησε 45-35 την Γερμανία, 45-42 την Ουγγαρία, ενώ στον τελικό ηττήθηκε 45-28 από την Ρωσία.

«Ήταν ένα δύσκολο Παγκόσμιο κύπελλο, αφού όλοι έψαχναν βαθμούς ώστε να βρεθούν κοντά στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Πάνος Τριανταφύλλου και Βασίλης Ντούνης, φαίνεται ότι είναι σε απόσταση αναπνοής από το Τόκιο, ενώ η Κέλυ Λουφάκη και ο Γεράσιμος Πυλαρινός θα πρέπει να προσπαθήσουν κι άλλο μέχρι την ολοκλήρωση του μαραθωνίου. Οι δύο τελευταίοι στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουγγαρίας, αφού έχασαν αγώνες στον πόντο που θα τους επέτρεπαν να βρεθούν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη και να πάρουν σημαντικούς βαθμούς ενόψει Τόκιο. Τώρα έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μ. Βρετανίας προκειμένου να συγκεντρώσουμε βαθμούς. Οι χαρές, οι λύπες, η αγωνία, οι τραυματισμοί, οι αδικίες, είναι όλα στο παιχνίδι για την Ιθάκη, που δεν είναι σίγουρα το Τόκιο, αλλά η ίδια η ζωή. Αυτά τα παιδιά, με συγκίνηση το λέω, αποτελούν παράδειγμα για τα δικά μου τα παιδιά αλλά και όλη την Ελλάδα. Η ζωής τους βιβλιο και η ξιφασκία μια σελίδα. Τους ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να βρεθούμε όλοι στο Τόκιο, όπου εκεί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε ο Δημήτρης Κάζαγλης, μετά την ολοκλήρωση της απονομής στην ελληνική ομάδα της σπάθης.

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.