fbpx

Η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας όπου «κλειδώνουν» οι τελευταίες προκρίσεις για Ρίο

WHEELCHAIR FENCING TEAM

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο που θα διεξαχθεί στην πόλη Καζάλε Μονφεράτο της Ιταλίας από 17 έως 22 Μαΐου, θα συμμετάσχει η εθνική μας ομάδας. Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη θα βρίσκονται οι Βασίλης Ντούνης (Πήγασος Κυψέλης), Γεράσιμος Πυλαρινός (Σπάρτακος), Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Μαρούσι), Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί), Ευθυμία Βλάμη (Σπάρτακος) και Κατερίνα Σαράντη (Σπάρτακος), ενώ με προσωπικά του έξοδα θα συμμετέχει ο Αντώνης Βούλγαρης (Τυρταίος).

Η διοργάνωση της Ιταλίας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι Τριανταφύλλου και Πυλαρινός έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για τη διοργάνωση της Βραζιλίας. Σε απόσταση... αναπνοής από το Παραολυμπιακό εισιτήριο βρίσκεται ο Ντούνης, ενώ οι Λουφάκη και Βλάμη εφόσον «πιάσουν» τα αγωνιστικά τους στάνταρ θα μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση.

«Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα που περιλαμβάνεται στη διαδικασία πρόκρισης. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Μπορεί να ακούγεται σκληρό και να αγχώνει, όμως διαθέτουμε καταπληκτικούς αθλητές και αθλήτριες που μπορούν να κάνουν το βήμα πρόκρισης που απαιτείται μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Είμαι αισιόδοξος», ειπε ο Δημήτρης Κάζαγλης.

Και συνέχισε: «Οι Πυλαρινός και Τριανταφύλλου είναι μέσα στην πρόκριση, ενώ ο Ντούνης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Οι Λουφάκη και Βλάμη είναι λίγο πιο μακριά, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι από μόνο του μια διοργάνωση στόχος για διάκριση. Για όλους. Έχουμε καταπληκτικούς αθλητές με πολλές-πολλές δυνατότητες. Με λίγη τύχη και σε καλή ημέρα θα μπορούσα να κάνω την πρόβλεψη πολλών μεταλλίων και μεγάλων διακρίσεων».

Να σημειωθεί πως η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση και στην κατηγορία C με τον αθλητή Ντένη Βούλγαρη.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.