ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ

  Η Μαρία Καλπακίδου λίγο μετά απο την επίτευξη του Παγκοσμίου ρεκόρ με τον προπονητή της Γιάννη Μαχίλη 

Ένα Παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση από την Μαρία Καλπακίδου έγινε στο 8ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης - ΝΑΟΥΣΑ 2014, που διεξήχθη το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, από το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αθλητών με Αναπηρία και υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

 

 Η Καλπακίδου πέτυχε το νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ Ύπτιο Γυναικών κατ. S2 με  χρόνο 02:51.03.

Η κολυμβήτρια του Φίλιππου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και καταχειροκροτήθηκε.

«Οργάνωση, συγκέντρωση και πειθαρχία» εξηγεί η Μαρία Καλπακίδου ότι είναι τα τρία συστατικά που έφεραν το Παγκόσμιο ρεκόρ.

 Για τον Γιάννη Μαχίλη, τον προπονητή της μιλά με τα καλύτερα λόγια

«Έχουμε καλή χημεία με τον Γιάννη. Είμαστε μαζί 12 με 13 χρόνια και έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι μια προυπόθεση ώστε να μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.»

Για τους στόχους της η Μαρία εξηγεί ότι  «τώρα στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά θα προσπαθήσουμε στη Ολλανδία στο Ευρωπαικό, τον Αύγουστο.»      

Στο τουρνουά συμμετείχαν 100 κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και απο τη Σερβία, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο.

«Η Νάουσα έχει ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια και φέτος φιλοξενηθήκαν αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό οι οποίοι θέλουν να έρθουν για προετοιμασία στην Νάουσα. Ο συνδυασμός του άριστου κολυμβητηρίου, η διαμονή στο ξενοδοχείο που είναι δίπλα στο κολυμβητήριο αλλά και η ωραία φύση ελκύουν τους αθλητές» εξηγεί ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας για την Βόρειο Ελλάδα Γιώργος Μαθάς.

Παράλληλα έγιναν άλλα έξι Πανελλήνια ρεκόρ

Και τρία Πανελλήνια ρεκόρ πέτυχε 

Στο αγώνισμα 100m ελεύθερο πέτυχε χρόνο 1.02.47 και στο αγώνισμα 100m πεταλούδα πέτυχε χρόνο 1.06.66.

Τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος βρίσκονται στην κατηγορία ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ< ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ