fbpx

Διεθνές Τουρνουά Γκολμπολ Ανδρών «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ 2022»: Θρίαμβος για την Εθνική ανδρών

Διεθνές Τουρνουά Γκολμπολ Ανδρών «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ 2022»: Θρίαμβος για την Εθνική ανδρών

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική ομάδα Γκολμπολ ανδρών στο Διεθνές τουρνουά, που ολοκληρώθηκε σήμερα (27 Νοεμβρίου), στο ΕΑΚ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος, με την Ελλάδα να συμμετέχει με την Εθνική ανδρών γκολμπολ, που πρόσφατα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Β’ κατηγορίας.

Συνολικά στο τουρνουά συμμετείχαν μαζί με τη χώρα μας, έξι ομάδες, με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας και τέσσερεις συλλόγους (Ζόρα από την Τσεχία, Βάαλβικ από την Ολλανδία, Αλσούλα από την Ιορδανία και ο διοργανωτής Ήφαιστος). Παρών στη διοργάνωση ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Στέφανος Φασιάς. 

Το χρυσό η Ελλάδα

Με 4 νίκες και μία ήττα-στο γκολ- για τον Όμιλο, η Εθνική ομάδα των ανδρών αγωνίστηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά με την Αλσούλα, από την Ιορδανία, από την οποία είχε ηττηθεί στον αγώνα του Ομίλου με 13-12. Στον τελικό όμως επικράτησε με 5-4 της ομάδας από την Ιορδανία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Τα αποτελέσματα στον όμιλο

Ελλάδα-Ζόρα (Τσεχία) 13 - 3

Ελλάδα-Ήφαιστος 17-7

Ελλάδα-Ρουμανία 11-4

Ελλάδα-Αλσούλα (Ιορδανία) 12-13

Ελλάδα-Βάαλβικ (Ολλανδία) 14-6

Τελική κατάταξη

1. Ελλάδα

2. Αλσούλα (Ιορδανία)

3. Ρουμανία

4. Ζόρα (Τσεχία)

5. Βάαλβικ (Ολλανδία)

6. Ήφαιστος (Ελλάδα)

Πρώτος σκόρερ ο Χατζηπάντου

Ο Θανάσης Χατζηπάντου άρχισε από εκεί που σταμάτησε στην Πορτογαλία. Εκεί ήταν πρώτος σκόρερ με 41 γκολ, και στην «Ηφαιστειάδα» επίσης ήταν πρώτος σκόρερ με 35 γκολ.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.