fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.με.Α: Χάλκινο μετάλλιο για την Ευανθία Μπουρνιά

Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.με.Α: Χάλκινο μετάλλιο για την Ευανθία Μπουρνιά

Η 16άχρονη Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η αυλαία του οποίου πέφτει αύριο (Σάββατο 12/11) στο Palacio Municipal de Deportes de Granada, στην Ανδαλουσία, της Ισπανίας, με τις απονομές. 

Η διεθνής από την Καλαμάτα, το «πάλεψε» όσο μπορούσε, στο σημερινό ημιτελικό κόντρα στη Φινλανδή Άινο Τάπολα, αλλά ηττήθηκε με 3-0 σετ (7-11, 12-14, 3-11) και δεν κατάφερε να πέρασε στον αυριανό τελικό της κλάσης 1 των γυναικών (αθλήτριες σε αμαξίδιο). 
 
Στο 1ο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπήκε πολύ δυνατά, με αποτέλεσμα να το πάρει άνετα η Τάπολα με 11-7, αν και η Μπουρνιά είχε καταφέρει και να ισοφαρίσει (4-4). 
 
Η εικόνα άλλαξε στο 2ο σετ με την Μπουρνιά να βρίσκεται πίσω στο σκορ και με 6-0, αλλά κατάφερε με συνεχείς αντεπιθέσεις, όχι μόνο να ισοφαρίσει (7-7, 8-8, 9-9), αλλά και να προηγηθεί (10-9, 12-11). Τελικά το σετ κρίθηκε στους 14 πόντους με τη Φινλανδή να το κατακτά με 14-12. 
 
Το 3ο και τελευταίο, όπως εξελίχθηκε, σετ είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο η Τάπολα από την αρχή ξέφυγε με 3 πόντους και ούτε το τάιμ άουτ που πήρε η προπονήτριά της Ευανθίας, Ελευθερία Νταουντάκη δεν μπόρεσε να αλλάξει το αποτέλεσμα του σετ και τελικά το πήρε η Φινλανδή με 11-3, τελειώνοντας το παιχνίδι και παίρνοντας την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. 
 
Αντίπαλος της Φινλανδής η Πολωνή Ντορότα Μπούκλαβ, επικεφαλής στον όμιλο της Μπουρνιά, που επικράτησε της Γερμανίδας Σπέγκελ με 3-1 (11-13, 11-2, 12-10, 11-6).  Οι ηττημένες των δύο ημιτελικών κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.