fbpx

Μουχθής και Μπουρνιά προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022

Μουχθής και Μπουρνιά προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022

Μία ακόμα περήφανη στιγμή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση: Ο Γιώργος Μουχθής και η Ευανθία Ειρήνη Μπουρνιά είναι μέσα στη λίστα των προκρίσεων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022. Ο 28χρονος αθλητής θ’ αγωνιστεί στην κλάση 6 των ορθίων, ενώ η 16χρονη αθλήτρια θα είναι στην κλάση 1 των αθλητριών με αμαξίδιο.

Με βάση τους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης του Αυγούστου η Μπουρνιά είχε εξασφαλίσει πρώτη την πρόκριση. Την Πέμπτη 25/08 ήρθε η ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας και για την κατανομή των προσκλήσεων κι εκεί υπήρχε και το όνομα του Μουχθή επίσης δικαιωματικά αφού έχει επίσης υψηλή θέση στο rankinglist.

Πρώτη φορά στο ParaTTθα έχει η Ελλάδα δύο αθλητές στο ίδιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει από τις 6 έως τις 12 Νοεμβρίου στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Οι πρωταθλητές μας ήταν γνωστό ότι είχαν πλησιάσει πολύ στον στόχο τους από τον Ιούλιο δεδομένου ότι είχαν πολύ καλή θέση στους πίνακες αξιολόγησης. Η νεαρή Μπουρνιά από την Καλαμάτα άρχισε φέτος τις συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά. Έφτασε και στην κατάκτηση μεταλλίων κι έτσι τον περασμένο μήνα, στην πρώτη εμφάνισή της στον πίνακα, είχε βρεθεί στο νούμερο 3 των γυναικών της κλάσης 1. Η θέση της έμεινε ίδια τον Αύγουστο κι έτσι με αυτό το κριτήριο βρέθηκε εύκολα ανάμεσα στις 6 προκριθείσες της κατηγορίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό είχε κριθεί από τις 03/08.

«ΤΩΡΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024»
«Αυτή η χρονιά ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, συμμετείχα σε πολλά τουρνουά με στόχο μια καλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η καλή πορεία που είχα μέσα στο 2022, κάνοντας μεγάλες και σημαντικές νίκες (νίκησα το Νο.3, το Νο.4 και το Νο.7) είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο μου στην παγκόσμια κατάταξη και την κατάκτηση της 3ης θέσης. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκριση μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του ranking list και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό», δήλωσε περιχαρής η Μπουρνιά και συνέχισε: «Το Παγκόσμιο ήταν ένας δύσκολος στόχος που δεν περίμενα να καταφέρω στην ηλικία των 16 ετών. Ως επόμενο στόχο μου βάζω τους Παραολυμπιακούς του 2024. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους με στηρίζουν, πρώτη από όλους την μητέρα μου διότι χωρίς αυτήν δεν θα είχα φτάσει ως εδώ, τον χορηγό μου, τον σύλλογο μου ΠΑΣΚΑ, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες αλλά και την προπονήτρια μου, Ελευθερία Νταουντάκη, που με στηρίζει και με βοηθάει να υλοποιώ ότι στόχο βάζω».
Ο Μουχθής πέρασε την αγωνία του γιατί όταν συμπληρώθηκε η λίστα με τους προκριθέντες από το ranking list ο ίδιος ήταν έξω για μία θέση. Χτες Πέμπτη όμως, ανακοινώθηκαν οι προσκλήσεις και ως νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης αυτόν τον μήνα, ο Αθηναίος δευτεραθλητής Ευρώπης ομαδικού το 2019, ήταν ο πρώτος στη σειρά, που την πήρε. Συνολικά 18 θα είναι οι συμμετοχές στην κλάση 6, στην Ανδαλουσία, και συνολικά τρεις αθλητές πήραν πρόσκληση. Να προστεθεί ότι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου οι προκριθέντες πρέπει να δηλώσουν και συμπαίκτη/συμπαίκτρια για το διπλό.

«ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ»
Ο Μουχθής έκανε δήλωση για την πολύ ευχάριστη εξέλιξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Πριν από 13 χρόνια, περίπου τέτοια εποχή και ενώ επρόκειτο να υποβληθώ σ’ ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο, μετά από ιατρικό λάθος, ήρθα αντιμέτωπος μ’ έναν από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου, την αναπηρία. Η μετάβαση από την αρτιμέλεια στην αναπηρία δεν ήταν εύκολη και υπήρχαν πολλές στιγμές που δεν ήξερα πως και αν θα τα καταφέρω. Παρόλα αυτά, ο αθλητισμός και η λατρεία μου για το άθλημα που ονομάζεται επιτραπέζια αντισφαίριση υπήρξαν το εφαλτήριό μου για να αγωνίζομαι καταβάλλοντας όλες μου τις δυνάμεις ώστε να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου! Σήμερα μετά από πολλές «προσωπικές μάχες», μετά από στιγμές απίστευτης χαράς και λύπης, μετά από πολλούς αγώνες με ήττες και νίκες παίρνουν σάρκα και οστά τα όνειρά μου καταφέρνοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ΑμεΑ, να πάρω ατομική πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα! Η χαρά απερίγραπτη και η δίψα για την κατάκτηση νέων στόχων ακόμα μεγαλύτερη! Σ’ αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι στυλοβάτες ήταν και είναι πάντα η Οικογένειά μου, στην οποία οφείλω ένα μεγάλο Ευχαριστώ, οι προπονητές μου και όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα μου και με στηρίζουν εμπράκτως»!

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕπΑ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.